Ardei pregătiți pentru iarnă. Chef Joseph Hadad: Truc pentru a curăța mult mai ușor coaja
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Chef Joseph Hadad a spus că ardeii pot fi pregătiți într-o grămadă de feluri, venind și cu câteva exemple.

„Fie că sunt consumați proaspeți, având o textură crocantă, fie că sunt gătiți, atunci când capătă o textură moale și catifelată, ardeii pot fi pregătiți într-o grămadă de feluri, iar în ceea ce urmează vă dau câteva idei gustoase pentru păstrarea lor sau consumarea imediat.

Ardeii copți pot fi pregătiți fie pe grătarul cu cărbuni, fie pe plită sau o tigaie pe aragaz, dar și în cuptor. Această procedură va ajuta la concentrarea zaharurilor din pulpă și în același timp o va impregna cu gustul afumat dat de coaja arsă. Oricum i-ați pregăti, după ce s-au copt, puneți-i într-o pungă de plastic sau într-un castron acoperit cu folie alimentară și lăsați-i 10 minute. Vor „transpira” și va fi mult mai ușor să le curățați coaja. Pentru o aromă afumată mai intensă, ardeii trebuie copți direct pe flacără, fie că vorbim de un grătar în aer liber sau flacăra de la aragaz. Păziți-i, pentru că pielea se arde repede, iar când îi curățați, nu îi treceți pe sub jetul de apă, ca să nu pierdeți și o parte din aroma afumată.

În schimb, dacă vreți să vă bucurați de aroma dulce a lor fără cea afumată de la coacere, curățați pielea ardeilor cruzi cu un peeler sau un cuțit fin, pentru că aceasta este ușor amăruie. Având în vedere forma ușor neregulată a lor, nu este nevoie să îndepărtați toată pielea, ci o mare parte din ea.

Pentru congelare, spre deosebire de alte legume, ardeii nu trebuie blanșați înainte. Odată curățați și tăiați după preferințe (joulien, cubulețe), puneți-i pe o tavă sau farfurie pe care ați pus hârtie de copt, într-un singur strat și dați-i la congelator. Odată ce au înghețat în bucățele individuale, îi puteți pune în pungi, altfel, dacă îi puneți cruzi în pungi, se vor lipi și nu vor mai putea fi desprinși decât la o dezghețare totală, atunci când își vor pierde și textura.                 

Dacă aveți congelatorul plin, o altă modalitate de conservare a lor este prin uscare sau deshidratare în cuptor. Când vreți să îi gătiți, este suficient să îi readuceți la viață cu niște apă fierbinte în care îi lăsați câteva minute”, a precizat Chef Joseph Hadad pe blogul lui.

 

Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da, transmite bucătarul Joseph Hadad 

 

„Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da. Gustul puternic al acestei brânze poate copleși celelalte gusturi, mai ales în preparate mai delicate. Așa că considerați-l mai curând ca pe un condiment, decât un ingredient principal. Și dacă tot ați folosit parmezanul, atunci păstrați coaja, nu o aruncați. Poate fi pusă în sosuri, pentru a le îmbogăți gustul, dar poate fi pusă și la fiert, pentru a obține o supă pe care să o folosiți la risotto în lipsa unei supe de bază.

Și, nu în ultimul rând, nu supra-aglomerați un fel de mâncare. După cum ziceam, bucătăria italiană este despre simplitate. Câteva ingrediente sunt suficiente pentru a obține un fel de mâncare delicios”, a conchis bucătarul Joseph Hadad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel