Arafat: Ajutor de la Armata română în epidemia de noul coronavirus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Raed Arafat a vorbit despre ajutorul pe care îl dă Armata română în combaterea epidemiei de COVID-19.

„Noi mereu când am avut nevoie am colaborat cu Armata. Nu e un lucru nou, care se întâmplă doar acum. Hotărârea de Guvern 557 care stabilește exact cum se coordonează și se desfășoară managementul riscurilor, precizează la riscul epidemic forțele armate ca forță de sprijin”, a precizat Arafat. 

Acesta a adăugat că în momentul în care a fost nevoie de Armată aceasta a răspuns imediat, dând exemplul Forțelor Aeriene Române care au adus persoane din Wuhan sau Japonia sau personalul medical militar care și el a oferit sprijin autorităților.

„Ieri de exemplu, colegii de la MApN ne-au oferit un număr de medici la punctele de frontieră din Borș și din Nădlac. Și care au lucrat alături de cei din DSP (...) S-au folosit puncte mobile de triaj la intrarea în țară unde s-a efectuat triajul medical și bineînțeles s-au completat formularele pentru locația unde va avea loc carantina.

Colaborarea cu Armata va continua și pentru orice măsură în care avem nevoie de MApN, Departamentul pentru Situații de Urgență va solicita ajutor în baza Hotărârii de Guvern 557/2016”, a conchis Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel