Aproximativ 30 de civili şi 20 de poliţişti, ucişi în raiduri aeriene NATO în Afganistan
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
afganistan
afganistan

Aproximativ 30 de civili şi 20 de agenţi de poliţie au fost ucişi în ultimele zile în două raiduri aeriene efectuate de NATO în Afganistan, anunţă autorităţile din provinciile Helmand şi Nuristan.

În Helmand, elicoptere NATO au intervenit pentru protejarea unui obiectiv care era atacat, în districtul Nawzad. "Din nefericire, 14 civili nevinovaţi - cinci fete, şapte băieţi şi două femei - au fost ucişi, iar şase au fost răniţi - trei copii, o femeie şi doi bărbaţi", anunţă autorităţile locale, scrie Mediafax.

Guvernatorul provoinciei Nuristan a comunicat că 18 civili şi 20 de poliţişti au fost ucişi într-un raid aerian care a avut loc pe 25 mai.

"Poliţiştii au fost bombardaţi din greşeală, iar civilii au fost confurndaţi cu talibanii", afirmă Jamalddin Badar.

Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) a anunţat că este la curent cu aceste ipoteze, dând asigurări că va ancheta cazurile.

În localitatea Lashkar Gah (Helmand), un lider al tribului Nawzad a declarat că 12 membri ai familiei sale au fost ucişi în raidurile aeriene NATO.

Victimele civile sunt un subiect sensibil în Afganistan, unde opinia publică are sentimente profund antioccidentale după zece ani de prezenţă militară străină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel