Aplicația Google Maps, schimbări majore. Una dintre cele mai mari probleme ale serviciului și-au găsit rezolvarea
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
foto Google maps
foto Google maps
Google Maps este pe cale să se îmbunătățească și mai mult datorită noii camere Street View.

Google Maps Street View tocmai a împlinit 15 ani, iar Google se folosește de acest prilej  pentru a anunța o cameră complet nouă, care va aduce serviciul de înregistrare stradală în noi regiuni.

Camerele anterioare Street View au fost montate pe spatele unei cămile, au fost plimbate cu un snowmobil și chiar au fost duse în spațiu, dar există încă o mulțime de zone pe care serviciul nu le-a cartografiat.

Potrivit blogului oficial Google, noua cameră speră să schimbe asta prin micșorarea dispozitivului la dimensiunile unei pisici de casă.

VEZI ȘI: Aplicaţia care transformă telefoanele în aparate radar

Nu numai că este mică, dar este și relativ ușoară, cântărind doar 6,8 kg - mai ales în comparație cu dispozitivul Trekker de 20 kg pe care Google îl folosește în prezent în zonele îndepărtate. O parte din această reducere a greutății se datorează designului modular al camerei. În loc să fie un dispozitiv care poate face totul și, ca rezultat, să fie greu, acest nou snapper Street View poate fi personalizat, permițând cartografilor să adauge și să elimine componente după cum este necesar.

Google speră că acest nou design, mai ușor, va permite Street View să se aventureze în noi regiuni, cum ar fi până la vârfuri muntoase sau în inima pădurilor tropicale – sau chiar pe străzile mai înguste ale orașelor.

VEZI ȘI: Pe Google Maps o să vedem semafoarele, dar şi indicatoarele STOP

Nici priveliștea de pe șosea nu este uitată. Această nouă cameră poate fi, de asemenea, montată pe orice vehicul cu portbagaj și operată de pe un dispozitiv mobil - nu este nevoie de alt echipament specializat. Google spune că acest lucru ar trebui să îi ajute să găsească mai mulți hibrizi durabili sau vehicule complet electrice care să funcționeze ca parte a flotei sale, precum și să extindă serviciul cu noi parteneri.

VEZI ȘI: Google Maps a fost dezactivat temporar în Ucraina

În acest moment, noua cameră este în curs de pilotare, dar planul este ca snapper-ul să devină o parte cu drepturi depline a flotei Google Street View anul viitor.

Pentru cei care urmăresc o actualizare mai imediată a Street View, Google a anunțat, de asemenea, că funcția de călătorie în timp a Street View este acum disponibilă în aplicația mobilă. Această funcție era anterior exclusivă pentru PC și le permite utilizatorilor Google Maps să deschidă imagini vechi arhivate, astfel încât să poată explora o versiune anterioară a unei anumite locații.

VEZI ȘI: Waze, probleme cu algoritmii. Şoferii, trimişi pe drumul greşit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel