Apel în Marea Britanie: ”Luați VITAMINA D în timpul izolării”. Este o armă în războiul cu noul coronavirus?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Vitamina D
Vitamina D
Britanicii sunt sfătuiți să ia suplimente de vitamina D, în timpul izolării generate de pandemia de COVID-19. 

Vitamina D este produsă prin expunerea la soare și este esențială pentru un sistem imunitar sănătos. Șefii din sănătate din Anglia au făcut o actualizare pe site-ul de Sănătate Publică din Anglia prin care, în timpul izolării, oamenii sunt sfătuiți să ia un supliment de vitamina D pentru a compensa lipsa expunerii la soare. ”Luați 10 micrograme de Vitamina D pe zi pentru a vă menține oasele și mușchii sănătoși” este mesajul transmis. Specialiștii în sănătate dau acest sfat pentru că oamenii ar putea avea un deficit de vitamina D din cauza lipsei expunerii la soare, aflându-se, cea mai mare parte a zilei, în interior. ”Puteți cumpăra vitamina D din majoritatea farmaciilor și supermarketurilor. Nu cumpărați mai mult decât aveți nevoie” a fost mesajul publicat pe site-ul de Sănătate Publică, conform The Sun. 

În plus, oamenii de știință investighează dacă vitamina D poate ajuta pacienții cu coronavirus să lupte cu boala. O cercetare are loc în Spania pe 200 de pacienți cu COVID-19 prin care se urmărește dacă vitamina D poate ajuta la combaterea bolii, prin creșterea sistemului imunitar. ”Dacă aveți deficit de vitamina D, aveți șanse de trei-patru ori mai mari să răciți” a spus dr. Jenna Macciochi, de la Universitatea din Sussex. Se crede că Vitamina D ar combate infecțiile respiratorii prin stimularea substanțelor similare antibioticelor din plămâni. Liderul unui studiu, prof. Adrian Martineau, spunea că 3,25 de milioane de oameni ar avea cu cel puțin o infecție respiratorie în minus în fiecare an dacă oamenii ar lua un supliment de vitamina D pe zi. 

Vezi și: EXCLUSIV Războiul cu COVID-19. VITAMINA D3, recomandată de prof. dr. Baltă: Este extrem de importantă în IMUNITATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel