Data publicării:

Apare o nouă funcție de conducere în universități. Care e rolul directorului de extensie

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pexels
foto pexels

Camera Deputaților a adoptat proiectul prin care apare o nouă funcție de conducere în universități. 

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, propunerea legislativă potrivit căreia se înfiinţează o nouă funcţie de conducere în universităţi şi anume cea de director de extensie, care asigură managementul extensiei universitare.

S-au înregistrat 245 de voturi "pentru", trei voturi împotrivă şi 29 de abţineri.

Proiectul modifică în acest sens Legea educaţiei naţionale, stabilind că directorul de extensie asigură managementul extensiei universitare, urmărind calitatea şi eficienţa acesteia în activităţile desfăşurate, precum şi dezvoltarea adecvată a nevoilor comunităţii locale şi a strategiei universităţii, conform regulamentului propriu de organizare şi funcţionare.

Rolul directorului de extensie


Potrivit celor adoptate, funcţia de director de extensie se adaugă celorlalte funcţii de conducere: rectorul, prorectorii, directorul general administrativ, directorul general adjunct administrativ - la nivelul universităţii, decanul, prodecanii - la nivelul facultăţii, directorul de departament - la nivelul departamentului.

"Directorul extensiei universitare asigură managementul extensiei urmărind calitatea şi eficienţa în activităţile derulate în cadrul acesteia, precum şi dezvoltarea ei adecvată nevoilor comunităţii locale şi strategiei universităţii, conform Regulamentului propriu de organizare şi funcţionare", prevede proiectul, conform Agerpres. 

De asemenea, funcţiile de conducere de rector, prorector, decan, prodecan, director de departament sau de unitate de cercetare-dezvoltare, proiectare, microproducţie, de director de extensie nu se cumulează.

"Structura şi componenţa comisiei de etică universitară este propusă de consiliul de administraţie, avizată de senatul universitar şi aprobată de rector. Membrii comisiei sunt persoane cu prestigiu profesional şi autoritate morală. Nu pot fi membri ai comisiei de etică universitară persoanele care ocupă vreuna dintre funcţiile: rector, prorector, decan, prodecan, director administrativ, director de departament sau de unitate de cercetare - dezvoltare, proiectare, microproducţie, director de extensie", mai prevede actul normativ.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat cu acest proiect, Senatul fiind decizional în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel