Anticorpi COVID-19 după administrarea vaccinului Pfizer. Un studiu islaelian susține că sunt MAI MULȚI decât după o formă gravă a bolii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Potrivit unui studiu israelian, persoanele care au primit a doua doză de vaccin Pfizer au înregistrat o creștere de 6 până la 12 ori a cantității de anticorpi împotriva Sars-Cov-2.

Cercetătorii din Israel au efectuat un studiu pentru a afla care este nivelul de anticorpi obținut după administrarea vaccinului COVID-19. Astfel, aceștia au constatat că persoanele care au primit a doua doză de vaccin Pfizer au înregistrat o creștere de 6 până la 12 ori a cantității de anticorpi împotriva Sars-Cov-2, scrie Jerusalem Post. În cadrul studiului au participat 102 oameni, personal medical vaccinat în Spitalul Sheba din Israel. Cercetătorii au observat că persoanele vaccinate aveau mai mulți anticorpi decât persoanele care au fost grav infectate cu Sars-Cov-2 și s-au recuperat ulterior.

”Rezultatele studiului sunt în concordanță cu rezultatul cercetărilor Pfizer și chiar mai bune decât ne așteptam. Mă aștept ca rezultatele celuilalt studiu, cu alți participanți, să fie similare. Cu siguranță există motive pentru optimism.”, a declarat prof. Gili Regev-Yochay, directoarea Unității de epidemiologie a bolilor infecțioase din Spitalul Sheba, într-o conferință de presă.

Pe de altă parte, cercetătorii israelieni au menționat faptul că două persoane nu au dezvoltat anticorpi, inclusiv un pacient care este imunocompromis. Experții cercetează acum de ce nu a dezvoltat anticorpi cea de-a doua persoană. Studiul analizează în mod specific anticorpii imunoglobulinei G (IgG), care determină dacă un pacient a dezvoltat imunitate. Studiul nu indică cât timp va dura imunitatea sau dacă o persoană care are anticorpi poate purta virusul și îi poate infecta pe alții, a spus Regev-Yochay. Cu toate acestea, ea a spus că este posibil ca persoanele care au fost vaccinate să nu poată răspândi virusul, ceea ce înseamnă că nu îl vor transmite altor persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel