Data actualizării:
Data publicării:

ANOSR, CTR și CNE invită la dialog candidații la alegerile parlamentare | "Noi știm ce vrem, dar cine își asumă?"

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) au transmis astăzi, 08.10.2024, către partidele, coalițiile politice și candidații independenți care au depus până în momentul de față listele de susținători la Biroul Electoral Central pentru a candida la alegerile parlamentare, o adresă și o scrisoare de angajament, cu scopul de a programa cu aceștia discuții pe baza celor 14 priorități ale elevilor, studenților și tinerilor și de a obține asumări ferme că acestea vor fi integrate în programele politice și implementate într-un potențial mandat.

"Demersul face parte din campania Noi știm ce vrem, dar cine își asumă? și reprezintă următoarea etapă a acesteia, în care prin discuțiile cu candidații la alegerile parlamentare ne propunem să scoatem în evidență interesul acordat de către candidați beneficiarilor direcți ai sistemului de învățământ și sectorului de tineret și nevoilor reale ale acestora. Scrisoarea de angajament cuprinde cele 14 priorități și propunerile specifice, iar candidații sunt invitați să aibă un dialog constructiv pe baza acestora și să își asume prin semnătură că vor fi implementate, în cazul în care vor fi aleși.

Întrucât dorim să comunicăm în permanență publicului larg modul în care aceștia se raportează la problemele și nevoile expuse de ANOSR, CTR și CNE, am creat o secțiune dedicată pe website-ul nostru, pe care o vom actualiza constant în funcție de întâlnirile care se vor desfășura. De asemenea, în cadrul secțiunii respective vom prezenta și concluziile discuțiilor purtate și vom atașa scrisorile de angajament semnate, în forma în care acestea au fost asumate de fiecare partid, coaliție sau candidat independent care a dat curs invitației.

Cele trei structuri vor continua să înainteze astfel de adrese tuturor partidelor, coalițiilor politice și candidaților independenți care, până la termenul limită de transmitere a candidaturilor, vor depune listele de candidați sau candidaturile independente.

Pentru a fi la curent cu următoarele demersuri pe care ANOSR, CTR și CNE le vor desfășura în contextul campaniei Noi știm ce vrem, dar cine își asumă?, urmărește constant website-ul nostru, precum și paginile noastre pentru mai multe detalii", se arată în comunicatul de presă remis.

***

"Pentru detalii și informații suplimentare, vă stăm la dispoziție:

Sergiu Covaci

Președinte ANOSR

0740 161 243 | [email protected]

Mircea Meriacri

Președinte CTR

0741 743 078 | [email protected]

Bianca Maria Ivan

Președinte CNE

0765 907 172 | [email protected]", se mai arată în comunicatul de presă.

***

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este federația națională studențească, non-guvernamentală și non-partizană care, de peste 25 de ani, are ca scop principal reprezentarea intereselor comune ale studenților din România, apărarea și promovarea drepturilor și obligațiilor acestora, cât și stimularea participării lor la actul educațional și la viața socială, economică și culturală.

ANOSR reunește studenți din 19 centre universitare din întreaga țară, din 31 de universități, atingând un număr de 125 organizații membre, care luptă împreună pentru menținerea în funcțiune a mecanismului mișcării studențești.

La nivel național, ANOSR este parte a Alianței pentru o Românie Curată și membră în Consiliul Tineretului din România. De asemenea, federația este reprezentantul legitim al studenților din România la nivel european, prin statutul de membru cu drepturi depline al Organizației Europene a Studenților (ESU - European Students’ Union), singura structură europeană care reprezintă studenții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel