Angajatorii pot încheia succesiv maximum trei contracte de muncă pe durată determinată
Angajatorii vor avea dreptul să încheie succesiv cel mult trei contracte individuale de muncă pe durată determinată, cu o perioadă maximă de 12 luni fiecare, contract ce poate fi însă prelungit după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect.
Prevederile au fost incluse în proiectul de modificare a Codului Muncii aprobat, luni, de Guvern în vederea angajării răspunderii, transmite Mediafax.
Documentul stabileşte că un contract individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect, program sau lucrări.
S-a decis însă ca între aceleaşi părţi să poată fi încheiate succesiv cel mult trei contracte individuale de muncă pe durată determinată. Contractele individuale de muncă pe durată determinată, încheiate în termen de trei luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată, sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.
Proiectul Codului Muncii mai prevede, în forma adoptată de Guvern, că, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie, dar şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News