Andreea Paul: În politică sunt prea puține femei
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv
În anul 2018 era necesar să dăm valoare spiritului civic la genul feminin, a afirmat Andreea Paul joi la dezbaterea 'Forţa civică a femeilor' de la sediul Grupului pentru Dialog Social, dezbatere prilejuită de volumul cu acelaşi nume lansat de prim-vicepreşedintele PNL.

'Este această industrie a binelui numită societate civilă, unde femeile sunt dominante. Pe harta inovatorilor sociali, femeile contribuie cu 53% în demararea şi conducerea de organizaţii neguvernamentale', a declarat Andreea Paul.

Femeile majoritare în ONG-uri

Ea a precizat că în antreprenoriat lucrurile nu stau la fel de bine, dar nici prea rău. 'În ceea ce priveşte forţa economică a femeilor, unul din trei antreprenori astăzi în România este de gen feminin. Dar cu fiecare companie nou apărută, una este condusă de către un el şi o altă companie de către o ea. Echilibrul este perfect. În politică lucrurile stau însă mult prea departe de zona civică şi de zona economică. Aici, când apărea cartea 'Forţa politică a femeilor', aveam 11% femei în Parlament. Iată că, la mai puţin de un deceniu de la apariţia acestui volum, s-a dublat numărul femeilor în Parlament', a spus Andreea Paul. Ea a arătat că în România există peste 40.000 de organizaţii nonguvernamentale active, dintre care 53% sunt conduse de femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel