Andreea Moldovan, veste TRISTĂ în lupta COVID-19. Detalii din Ministerul Sănătății: Vine VALUL 3
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre valul 3 al pandemiei de COVID-19 în România și despre tulpinile din Marea Britanie și Africa. 

Consilierul Andreei Moldovan a anunțat că în martie și aprilie e posibil să avem din nou o creștere a numărului de cazuri în spitale, iar secretarul de stat în Ministerul Sănătății a fost întrebat dacă există la minister un plan sau o strategie de gestionare a situației în cazul în care tulpinile noi vor începe să facă ravagii în România. 

"Vorbim acum de tulpina din Marea Britanie. S-ar putea ca peste o perioadă să vorbim și de tulpina din Africa de Sud, pentru că încep deja să fie raportări de prezența acestei tulpini. Tulpina din Marea Britanie are câteva particularități, în principiu, e cea care vizează copiii, are o rată mai mare de contagiozitate la această categorie, deci automat avem deja incluse grija din punctul acesta de vedere.

De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte țări ar trebui să ne dea de gândit! Da, avem plan de rezervă pentru această creștere, pentru că ne gândim că e foarte posibil să ajungă și la noi un val 3, drept pentru care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare, în ceea ce privește reorganizarea secțiilor și spitalelor COVID și non-COVID, pentru că trebuie să ne adaptăm", a declarat Andreea Moldovan, în direct la Digi24.

Vezi și: Cătălin Botezatu, fotografia care a ÎNCINS Internetul. Fanele s-au TOPIT: Nu cred așa ceva. Ești ca VINUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel