Andi Cristea, veste proastă pentru Kovesi: Nu e suficient să fii român ca să forțezi mâna României
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Kovesi
Kovesi
Eurodeputatul PSD Andi Cristea, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, a reacționat privind votul din PE pentru Laura Codruța Kovesi.

”Sunt intrebat in spatiul public, raspund: Cum comentați rezultatul Laurei Codruta Kovesi din Comisia LIBE?

E un rezultat previzibil insa unul mai putin clar ca cel din CONT, unde a fost si mai clar jocul politic PPE. Mai greu va fi insa in Consiliul UE, candidatul francez fiind unul redutabil, foarte bine pregatit. E un lucru lipsit de bun simt ceea ce afirma unii comentatori din spatiul public cum ca Romania ar trebui sa isi sustina candidatul.

Doamna Kovesi este propriul sau candidat, nu a trecut printr-un proces de nominalizare interna, nu are legitimitate statala. E ca si cum cineva s-ar inscrie la olimpiada si ar cere sa fie echipa Romaniei la bob si Romania afla de la TV ca are echipa de bob.

Exista posibilitatea sa ajungă procuror european, având in vedere ca este suspecta intr-un dosar?

Mare e gradina PPE-ului, de la Orban la Weber orice este posibil se pare zilele acestea, noi speram insa intr-o solutie de bun simt. Din punctul meu de vedere, dincolo de suspiciunile ridicate de intrebari legitime in spatiul public, problema de baza ramane lipsa de legitimitate nationala. Din nou, nu e suficient sa fii roman ca sa fortezi mana Romaniei sa te propuna”, a spus Andi Cristea.

Rezultatul votului

Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile (LIBE) a PE.

În votul consultativ de marţi din Comisia pentru control bugetar (CONT), Laura Codruţa Kovesi primise 12 voturi, fiind urmată de Jean-Francois Bohnert, cu 11 voturi, şi de Andres Ritter, cu un vot.

Laura Codruţa Kovesi, Jean-Francois Bohnert şi Andres Ritter au fost audiaţi marţi de comisiile reunite pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European, pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european.

Procurorul-şef european, care va conduce Biroul Procurorului Public European (EPPO), va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel