Urmărește emisiunea live
Amy Winehouse - o artistă care a ţinut prima pagină a ziarelor de scandal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Amy Winehouse
Amy Winehouse

Amy Winehouse a constituit, încă de la începutul carierei, unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor din Marea Britanie, încă de la începutul anilor 2000. Vocea ei excepţională, muzica unică, dar şi scandalurile provocate în viaţa personală au ţinut zile în şir primele pagini ale ziarelor de scandal.

Fanii şi criticii laolaltă îi aclamă farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care-i caracterizează muzica.

Un alt atu al controversatei artiste britanice este talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care o scrie este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală Producătorul american Quincy Jones a declarat că Amy Winehouse este atât de talentată încât "vine de pe alta planetă", susţinând că este onorat de faptul că artista britanică cântă pe albumul său de cover-uri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra".

"Frank", excepţionalul său album de debut, din 2003, recompensat cu discul de platină, i-a adus comparaţii cu legende precum Billie Holiday, Lauryn Hill şi Macy Gray. "Frank" a uimit deopotrivă criticii şi publicul prin tonalitatea sa aparte: împletirea dintre maturitatea interpretativă a solistei cu exerciţiul autoconfesiv pe marginea naturii umane.

Amy Winehouse a murit. Artista a decedat în urma unei supradoze

Albumul i-a adus lui Winehouse fani pe întreg mapamondul şi a impus-o pe autoarea sa drept una dintre cele mai diferite şi influente reprezentante ale noului val de compozitori pop.

Citește și:

Amy Winehouse, prea beată ca să mai poată cânta la concertul de la Belgrad. Artista va concerta și în România -VIDEO

Trei ani mai târziu, în octombrie 2006, apare frapantul "Back To Black", un album care reinventează sound-ul "girl-group" al decadei '50 -'60. Albumul marchează trecerea deplină a solistei într-o nouă etapă, feminitatea, şi o tranformă în preferata criticilor din întreaga lume, propulsând-o ca fenomen pop mondial. Include o colecţie uimitoare de hituri cu influenţe funk ("Rehab", "You Know I'm No Good" şi "Back To Black") şi îi aduce nenumărate premii (5 Grammy-uri, 2 Brit Awards, un Igor Novello), plasând-o, de asemenea, în liga foarte selectă a puţinilor artişti britanici care au vândut mai mult de 10 milioane de copii per album. (Sursa: Mediafax)

Citește și:

Amy Winehouse repaus pe termen nedefinit pentru a lupta cu dependenţa de alcool. Managerul vrea anularea tuturor concertelor, printre care şi cel de la Bucureşti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel