Urmărește emisiunea live
Alimente TOXICE retrase de la vânzare din Kaufland, Lidl și Mega Image
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Hobi Industri
Foto Ilustrativ/Pexels Hobi Industri
Mai multe tipuri de înghețată au fost retrase de la comercializare de către ANSVSA din Lidl și Mega Image. Motivul retragerii constă în conținutul de oxid de etilenă, care depășește standardele europene.

Mars recheamă voluntar din România produsul nostru de înghețată mentionat mai jos. Acest este cauzat de prezența oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE. Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători, este precizat în anunțul Lidl.

Dacă ați achiziționat produsul și doriți să solicitați rambursarea costului, Lidl cere clienților să trimită poza ambalajului produsului, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa poștală, la [email protected]. Pentru validarea cererii, e necesar ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs.

”Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul: 80995 BOUNTY INGHETATA 6PACK 234.6G cu număr lot L025E1DOE02 și termen de valabilitate 31.05.2022. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându‐se rezultate necorespunzatoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă”, se arată și în anunțul postat de Mega Image, potrivit WallStreet.ro

Un lot întreg de banane din Ecuador a fost retras de ANSVSA din Kaufland din cauza prea multor pesticide

Magazinele Kaufland au retras de la vânzare un lot întreg de banane, din cauza rezidurilor de pesticide. Persoanelor care au achiziționat produsele li se recomandă să nu le consume sub nicio formă și să le arunce sau să le returneze la magazin, transmite B1TV. 

ANSVSA a comunicat faptul că este vorba despre banane ce provin din Ecuador, iar produsele au fost vândute în perioada 13-17 martie 2022.

”Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS).” arată comunicatul 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel