Alianța pentru Sănatate, atac la SMURD-ul lui Arafat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Raed Arafat
Raed Arafat

Alianța pentru sănătate susține ”că este anticoncurențial să impiedici implicarea pe această piață a furnizorilor privați de servicii medicale de urgență care respectă standardele europene și care în acest moment sunt autorizați de Ministerul Sănătății să intervină la orice nivel de urgentă, doar pentru că există un serviciu național de urgență, SMURD.”

Alianța pentru Sănătatate din România a susținut de nenumărate ori necesitatea unei concurențe loiale pe piața serviciilor medicale din România. Serviciile medicale private reprezintă o alternativă pentru asigurat și un factor de dezvoltare a calității într-un domeniu care a suferit întotdeauna la acest capitol. Aceste deziderate au fost promovate în pofida opoziției acerbe din partea unor reprezentanți ai autorităților statului care din varii motive nu au acceptat o concurentă loială și au promovat interese proprii.

Privatizarea serviciilor medicale a fost facută cu mult timp în urmă, cu excepția celor de urgență, ai căror furnizori privați nu sunt acceptați în structura “112” ca parteneri reali. Așteptăm reacțiile autorităților și rezolvarea acestei situații. Este anticoncurențial să impiedici implicarea pe această piață a furnizorilor privați de servicii medicale de urgență care respectă standardele europene și care în acest moment sunt autorizați de Ministerul Sănătății să intervină la orice nivel de urgență, doar pentru că există un serviciu național de urgență, SMURD.”, se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel