Alexandru Rafila anunță sfârșitul pandemiei COVID: A doua parte a anului 2022
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila a spus când s-ar putea termina pandemie de COVID-19.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a fost întrebat la ce rată de vaccinare se va ajunge în primele sale 6 luni de mandat la șefia Ministerului Sănătății.

"Eu nu știu în primele șase luni la ce rată de vaccinare, eu am spus și public deja, dacă se mai vaccinează încă 3 milioane de persoane, cred că România va ajunge la o imunitate convenabilă care să prevină valurile catastrofale, așa cum a fost valul patru pe de o parte, însă trebuie să mergem în paralel pentru că persoanele care nu au trecut prin boală și doar s-au vaccinat, în momentul în care trec 6 luni sau mai mult de 6 luni, devin din nou vulnerabile, pentru că imunitatea obținută în urma acestui vaccin este limitată.", a răspuns Alexandru Rafila la Realitatea Plus.

Întrebat când s-ar putea încheia această pandemie, Alexandru Rafila a menționat a doua parte a anului 2022.

"Cred că va mai dura și în cursul anului 2022, dar pe măsură ce acoperirea vaccinală va crește pe de o parte și cei care refuză să se vaccineze vor trece prin infecție, încet-încet vom ajunge de la epidemie, la o endemie, adică la un anumit număr de cazuri relativ redus, care nu pune probleme sistemului de sănătate. Probabil că vom vedea acest lucru în a doua parte a anului 2022.", a declarat Alexandru Rafila.

BILANŢ COVID-19, 22 noiembrie 2021. Cifre infectări/decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 22 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.764.251 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.067 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.645.732 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.550 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 27 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 55.113 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 21.11.2021 (10:00) – 22.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 154 de decese (80 bărbați și 74 femei), din care 29 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș,Vaslui, Vâlcea și Municipiul București. Unul dintre aceștia a fost infectat în Franța și a decedat în județul Mehedinți. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel