Alegeri europarlamentare 2019. PROTEST în Piața Victoriei, duminică noapte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Sute de persoane s-au strâns în Piața Victoriei după alegerile europarlamentare. 

În Piața Victoriei doar numele de protest a mai rămas, pentru că duminică noapte, potrivit Mediafax, se pare că este o petrecere. 

Sute de protestatari s-au adunat pentru a celebra prezența la urne, dar și în semn de solidaritate cu românii din diaspora, care au petrecut ore la cozile formate în secțiile de votare pentru a-și exercita acest drept.

Protestatarii din Piața Victoriei au făcut mai multe declarații pentru sursa citate: 

- ”Am venit să protestez și să celebrez, în același timp. Ce s-a întâmplat astăzi, mobilizarea de la vot este un succes, indiferent de rezultatul final. Faptul că lumea a ieșit din casă și a votat este un succes extraordinar, faptul că referendumul a fost validat, la fel. Am venit pentru că sunt bucuroasă, dar și ca un fel de protest, pentru că mi se pare important să continuăm aceste semnale și să cerem să fim ascultați. Situația din diaspora nu e o mare surpriză. S-a întâmplat și în trecut, organizarea defectuoasă nu e o întâmplare, ci s-a încercat împiedicarea oamenilor să ajungă la vot, pentru că semnalele pe care le-au primit politicienii români și PSD din diaspora, până acum, erau destul de clare. (...) Nu numai pe 10 august, ci și apoi știau care e atitudinea oamenilor. (...) Nu vrem hoție, nu vrem să fim conduși de hoți și lucrul acesta s-a văzut. S-a văzut la urne” a spus Raluca, în vârstă de 40 de ani.

- ”Nu au fost lăsați să voteze, li s-au pus bețe în roate. Și în cazul nostru, ca studenți, am avut dificultăți la votare. Eu am fost la sectia 117, cei care am fost pe liste suplimentare am intrat în clădire în 10 minute, apoi am stat două ore la coadă, pentru că doamna care se ocupa de noi era foarte lentă, nu era atentă și scria toate listele de mână. Votul de azi a fost oarecum o reușită, pentru că mai mulți români au ieșit la vot, ceea ce este foarte important", a declarat Mihai Olaru, din Teleorman.

- ”Am venit în piață ca să fiu alaturi de românii care nu au reușit azi să voteze, care au stat la cozi, deoarece s-a incercat să nu se voteze. Cine a organizat votul este responsabil pentru ce s-a întâmplat azi, dar sper că organizarea nu a fost făcută așa intenționat. A fost un număr foarte mare de votanți, undeva la 9 milioane, rezultatul este bun și cred că au votat cu cine au crezut ei că e mai bine. Acest vot va atrage un semnal de alarmă împotriva celor care vor să facă rău țării", a spus și Ștefan Chlebosu din Brăila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel