Alarmă nucleară la Fukushima!
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 05 apr 2013, 12:34
WhatsApp
Fukushima Libertatea
Fukushima Libertatea

Centrala nucleară de la Fukushima are din nou probleme. Rtv.net scrie că la ora locală 14:27 (05:27 GMT) a fost declanșată o alarmă, din cauza unei defecțiuni descoperite în bazinul reactorului nr. 3 al centralei nucleare din Japonia.

[caption id="attachment_302641" align="alignleft" width="308"] foto: libertatea.ro[/caption]

Sistemul de răcire a combustibilului nuclear stocat în bazinul reactorului nr. 3 al Fukushima Daiichi s-a oprit brusc, din motive necunoscute. Tehnicienii au constatat oprirea sistemului.

În prezent se încearcă identificarea cauzei incidentului, a indicat un purtător de cuvânt al Tepco. Compania speră că va putea repune în funcţiune sistemul în cursul acestei zile. Pentru moment, situaţia nu este considerată alarmantă, temperatura apei în bazin fiind de 15,1° Celsius, a comunicat Tepco. Bazinul reactorului nr. 3 conţine puţin peste 500 bare de combustibil uzat.

Al doilea incident într-o lună

Acest nou incident este cea de-a doua mare problemă la sistemul de răcire intervenită în mai puţin de o lună la Fukushima. La 19 martie, sistemele de răcire ale bazinelor 1, 3, şi bazinul comun s-au oprit din cauza unei pene de curent. Ulterior, Tepco a anunțat că pana de curent a fost provocată de un scurt-circuit produs de un şobolan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?