Alain Delon, plasat sub „protecție judiciară”. Ce a pățit celebrul actor francez
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Alain Delon
Alain Delon
Starul francez Alain Delon a fost pus "sub protecție judiciară" de către un judecător de tutelă la un tribunal din sudul regiunii pariziene, potrivit unei surse apropiate cazului, confirmând o informație difuzată de BFM TV.

Conform documentului consultat de AFP, instanța a desemnat un reprezentant legal pentru a-l asista pe actorul în vârstă de 88 de ani "în ceea ce privește îngrijirea sa medicală" și pentru alegerea furnizorilor de îngrijiri.

La 10 ianuarie, avocații lui Alain Delon și ai fiului său cel mare, Anthony, au cerut ca legenda filmului să fie "plasată sub protecție" "din motive de sănătate". Ulterior, o examinare medicală efectuată de un medic desemnat de procurorul general a avut loc la 13 ianuarie, conform acelorași avocați.

În ordonanța judecătorului de tutelă din 25 ianuarie, s-a constatat că există "un dezacord între cei trei copii ai domnului Alain Delon, în special în ceea ce privește îngrijirea sa medicală" și îngrijitorii "însărcinați cu îngrijirea sa". Astfel, s-a considerat necesar ca un "reprezentant legal neutru și imparțial pentru protecția adulților" să fie desemnat pentru a-l asista.

În Franța, "sauvegarde de justice" este o măsură de protecție pe termen scurt (un an, reînnoibil o singură dată), care permite unui adult să fie reprezentat pentru a efectua anumite acte din viața cotidiană.

De la începutul lunii ianuarie, cei trei copii ai vedetei au fost implicați într-un război fratricid, prin intermediul presei și al instanțelor de judecată, fiecare jurând că vrea să-și protejeze tatăl, a cărui stare de sănătate este în declin de când a suferit un atac cerebral în 2019.

Anthony, în vârstă de 59 de ani, și Alain-Fabien, în vârstă de 29 de ani, consideră că Alain Delon este manipulat de sora lor Anouchka, în vârstă de 33 de ani, care le-ar fi ascuns starea de sănătate și ar dori să-l ducă înapoi în Elveția.

Avocatul Frank Berton, care o reprezintă pe fiica actorului, a declarat pentru AFP că Anouchka "este la fel de mulțumită ca și mine de faptul că justiția a desemnat un agent și s-a ocupat de această problemă. Este un lucru bun".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel