Apar patru filme noi despre membrii trupei Beatles! Producția a luat deja startul
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Wikimapia
foto: Wikimapia
Legendarii "The Beatles" vor fi "povestiți" pe marele ecran! Regizorul Sam Mendes intenționează să realizeze și să producă patru lungmetraje separate despre membrii legendarei trupe Beatles: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr.

Regizorul britanic Sam Mendes pregătește o amplă incursiune cinematografică în lumea legendarei trupe Beatles. Planurile sale includ nu mai puțin de patru filme, fiecare dedicat câte unui membru al formației - Paul McCartney, John Lennon, George Harrison și Ringo Starr. Această inițiativă promite să aducă în fața publicului poveștile individuale și contribuțiile muzicale distincte ale fiecărui artist din celebrul cvartet.

Conform informațiilor de pe variety.com, regizorul britanic Sam Mendes, cunoscut pentru filme precum „007: Coordonata Skyfall”, „1917: Speranță și moarte” și „Imperiul luminii”, pregătește un proiect ambițios. Potrivit unui comunicat de presă, cineastul va dedica câte un întreg film perspectivei fiecărui membru al grupului Beatles. Așadar, cei patru artiști se vor intersecta pentru a „spune povestea uluitoare a celei mai mari trupe din istorie”, până la despărțirea lor în anul 1970. Paul McCartney, Ringo Starr și familiile regretaților John Lennon și George Harrison au acordat drepturile muzicale și poveștile integrale ale vieților lor pentru cele patru filme menționate.

Două filme, o singură poveste

„Sunt onorat să spun povestea celei mai mari trupe rock din toate timpurile și sunt încântat să realizez o creație din ceea ce se înțelege prin «incursiune cinematografică»”, a declarat Sam Mendes, premiat cu Oscarul pentru regie pentru „Frumusețe americană” / „American Beauty” (1999) și nominalizat pentru drama de război „1917: Speranță și moarte”.

Toate cele patru filme vor fi finanțate de studiourile Sony Pictures care va asigura și distribuția în cinematografe începând cu 2027. „Intenționăm ca aceasta să fie o experiență cinematografică unică, palpitantă și amplă: patru filme, relatate din patru perspective diferite, care spun o singură poveste despre cea mai celebră trupă din toate timpurile. A avea binecuvântarea celor de la Beatles și a familiilor lor este un privilegiu imens”, a spus Pippa Harris, unul dintre producători, într-un comunicat.

„Intenționăm ca aceasta să fie o experiență cinematografică unică, palpitantă și amplă: patru filme, relatate din patru perspective diferite, care spun o singură poveste despre cea mai celebră trupă din toate timpurile. A avea binecuvântarea celor de la Beatles și a familiilor lor este un privilegiu imens”, se mai arată în documentul emis pentru presă.

Este pentru prima dată când membrii trupei Beatles și urmașii lor își oferă sprijinul total pentru un film dedicat lor. În trecut, grupul a fost subiectul mai multor documentare, inclusiv „Let It Be” din anii 1970, care a surprins momentul despărțirii trupei, sau „Get Back” de Peter Jackson, care a capturat procesul de creație al albumului „Let It Be”. De-a lungul timpului, cântecele lor au servit drept sursă de inspirație pentru filme muzicale precum „Across the Universe” (2007) și „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Cu toate acestea, aceste filme nu au avut un succes răsunător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel