Ai mai multe banane decât poți mânca? Congelează-le!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ai mai multe banane decât poți mânca. Congelează-le. Sursa foto: freepik.com
Ai mai multe banane decât poți mânca. Congelează-le. Sursa foto: freepik.com
Este super ușor să congelezi bananele și să le folosești pentru a pregăti diferite deserturi, dar și pâine.

Știm cu toții că bananele se coc repede și se alterează în cel mai scurt timp. Te-ai săturat să arunci bananele prea coapte? Congelează-le!

Care este cel mai simplu mod de a îngheța bananele? Pune fructele în congelator, congelează-le,  apoi curăță-le de coaja și gata! Dacă dorești, le poți  depozita într-o pungă specială cu fermoar.

Bananele pot fi păstrate în congelator până la un an. Lasă-le să se dezghețe și fă o pâine din banane. Dacă nu vrei să păstrezi fructele atât de mult timp, păstrează-le în congelator doar 6 luni.

Omletă dulce cu banane și kiwi, o alternativă sănătoasă la deserturile cu ciocolată

Cum se dezgheață bananele congelate? Cel mai simplu este să scoți bananele din congelator, să le pui într-un castron sau un vas adânc și să le lași să se dezghețe în frigider peste noapte. De asemenea, le poți dezgheța pe blatul din bucătărie aproximativ 4 ore. Bananele întregi dezghețate arată groaznic: sunt maro și foarte moi, dar sunt grozave pentru prepararea deserturilor. 

Te grăbeşti? Încălzește bananele cu tot cu coaja într-un vas potrivit pentru microunde, la jumătate de putere, timp de 3-4 minute.

Bananele congelate vor elibera un lichid maro pe măsură ce se dezgheață. Folosește acest lichid în loc de lapte în prepararea unui desert. Pentru a curăța o banană, pur și simplu, taie un capăt cu foarfecele și stoarce pulpa moale.

 

Cum să congelezi bananele pentru smoothie-uri?

 

O banană întreagă congelată în coajă nu poate fi folosită pentru a face smoothie-uri. Pentru asta curăță și taie banana în bucăți de 5 cm. Îngheață bucățile pe o farfurie tapetată cu hârtie pergament până se întăresc, apoi pune-le într-o pungă cu fermoar, eliminând cât mai mult aer. Scoate din pungă doar câteva bucăți congelate când faci smoothie. Bananele congelate în acest fel pot fi păstrate până la 2 luni.

Budincă din pâine cu banane, un mic dejun rapid și sănătos

Ce poți găti din banane congelate? Pâinea cu banane este o opțiune delicioasă. Se face ușor și rapid și toată lumea o adoră. Bananele dezghețate sunt perfecte pentru prepararea pâinii sau a brioșelor, deoarece sunt foarte coapte și moi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel