Știm cu toții că bananele se coc repede și se alterează în cel mai scurt timp. Te-ai săturat să arunci bananele prea coapte? Congelează-le!
Care este cel mai simplu mod de a îngheța bananele? Pune fructele în congelator, congelează-le, apoi curăță-le de coaja și gata! Dacă dorești, le poți depozita într-o pungă specială cu fermoar.
Bananele pot fi păstrate în congelator până la un an. Lasă-le să se dezghețe și fă o pâine din banane. Dacă nu vrei să păstrezi fructele atât de mult timp, păstrează-le în congelator doar 6 luni.
Omletă dulce cu banane și kiwi, o alternativă sănătoasă la deserturile cu ciocolată
Cum se dezgheață bananele congelate? Cel mai simplu este să scoți bananele din congelator, să le pui într-un castron sau un vas adânc și să le lași să se dezghețe în frigider peste noapte. De asemenea, le poți dezgheța pe blatul din bucătărie aproximativ 4 ore. Bananele întregi dezghețate arată groaznic: sunt maro și foarte moi, dar sunt grozave pentru prepararea deserturilor.
Te grăbeşti? Încălzește bananele cu tot cu coaja într-un vas potrivit pentru microunde, la jumătate de putere, timp de 3-4 minute.
Bananele congelate vor elibera un lichid maro pe măsură ce se dezgheață. Folosește acest lichid în loc de lapte în prepararea unui desert. Pentru a curăța o banană, pur și simplu, taie un capăt cu foarfecele și stoarce pulpa moale.
Cum să congelezi bananele pentru smoothie-uri?
O banană întreagă congelată în coajă nu poate fi folosită pentru a face smoothie-uri. Pentru asta curăță și taie banana în bucăți de 5 cm. Îngheață bucățile pe o farfurie tapetată cu hârtie pergament până se întăresc, apoi pune-le într-o pungă cu fermoar, eliminând cât mai mult aer. Scoate din pungă doar câteva bucăți congelate când faci smoothie. Bananele congelate în acest fel pot fi păstrate până la 2 luni.
Budincă din pâine cu banane, un mic dejun rapid și sănătos
Ce poți găti din banane congelate? Pâinea cu banane este o opțiune delicioasă. Se face ușor și rapid și toată lumea o adoră. Bananele dezghețate sunt perfecte pentru prepararea pâinii sau a brioșelor, deoarece sunt foarte coapte și moi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cei mai periculoși șoferi. Titi Aur: Dacă le zici ceva, mănânci bătaie fizic / video
- Ramona Păuleanu, soția avocatului Adrian Cuculis, este însărcinată din nou
- Ce să faci dacă poți economisi pe lună 100 de lei. ”Dacă atât poți tu să economisești, este o sumă foarte mare”
- Mircea Coșea despre impozitarea progresivă: ”în luna ianuarie au intrat în faliment peste 3000 de companii”
- A murit Daniel Barbu. Ministrul fusese atacat fizic pe vremea lui Băsescu / update
- BANCUL ZILEI: Vizită la ospiciu
- Un apartament de 100 mp, pe plajă, în Sicilia, costă cât o garsonieră în București. Încă o dovadă că prețurile din România au luat-o razna
- Declinul calității în educație. Prof. univ. dr. Emil Păun: Ce nu spune evaluarea PISA și de ce au fost rezultate slabe la simulări / video
- Elevii vor să desființeze „bacul”. Prof. Emil Păun, reacție: Copiii spun lucruri trăsnite
- De ce trebuie să eviți caserolele și sticlele din plastic. Dr. Radu Țincu, avertisment: Tulburări în dezvoltarea copiilor și adolescenților