Agenția de turism Soley Tour, în incapacitate de plată. Românii au aflat când au ajuns în vacanță că nu le-au fost achitate sejururile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ
Încă o agenție de turism dă faliment. 

UPDATE: Ministerul Turismului anunță că 78 de turiști se află acum în Turcia, prin Soley Tour, 70 fiind asigurați prin firma revânzătoare or prin asigurarea de călătorie. Opt turiști se întorc în față prin Cocktail Holidays. 

”MAT doreşte să le mulţumească tuturor agenţiilor de turism care şi-au arătat disponibilitatea pentru asigurarea gratuită a serviciilor de transport de întoarcere în ţară a turiştilor care s-ar afla în imposibilitatea de a achita preţul necesar. Este un gest extraordinar de solidaritate!”, susţin reprezentanţii Ministerului, conform Agerpres. 

Astfel, agenţiile de turism care pot oferi gratuit transportul din Antalya către România pentru turiştii care au achiziţionat pachete de la Soley Tour sunt: Cocktail Holidays, care oferă transportul gratuit, în limita locurilor disponibile, în zilele de 22, 27, 29 august către Bucureşti şi 25 august către Iaşi, Christian Tour, Prestige Tours, Mr. Peter Company, mai anunță Ministerul Turismului. 


---- 

Este vorba despre agenția de turism Soley Tour. Conform Antena 3, zeci de români abia ajunși în Antalya au aflat acolo că nu le-au fost achitate vacanțele. Ei se vor întoarce acasă, fără costuri suplimentare, dar au vacanțele ruinate, deși plătite de ei către agenție. 

Agenția de turism, în incapacitate de plată

”Ministerul Antreprenoriatului și Turismului realizează toate demersurile necesare pentru identificarea situației expuse pe o pagină de socializare de către administratorul Soley Tour, Agenție de Turism specializată pe destinații din Turcia, Licență nr. 2316/ 17.11.2020.

Informații Utile pentru Turiști: Turiștii românii care au achiziționat pachete de vacanță și care se află deja în Turcia, dacă sunt în imposibilitatea de a se întoarce în România sunt rugați să ia legătura cu Consulatul General al României la Istanbul. http://istanbul.mae.ro/contact

În cazul în care serviciile achiziționate nu au fost asigurate de către agenție, recomandăm turiștilor români să păstreze documentele financiare care justifică cheltuielile realizate pentru întoarcerea în țară sau continuarea sejurului conform pachetului achiziționat.

Informații despre situația Agenției Soley Tour: La acest moment, societatea nu a depus cererea de intrarea în procedura de insolvență, ci se află în procedura de incapacitatea de plată. Totodată, societatea are un instrument de garantare de 100.000 euro care poate fi accesat după declararea stării de insolvență. În cursul zilei de luni, 22 august a.c., reprezentanții MAT vor efectua o verificare a situației agenției și a pachetelor și serviciilor turistice comercializate” arată un comunicat al Ministerului Turismului. 

Repatriere gratuită

O altă agenție de turism, Cocktail Holidays le-a transmis turiștilor blocați în Turcia: ”Dragii noștri, pentru a veni în întâmpinarea turiștilor afectați de falimentul Touroperatorului Soley Tour, Cocktail Holidays oferă, în limita locurilor disponibile, zboruri de repatriere gratuite din Antalya către România. Pentru a intră în posesia acestora, vă rugăm să ne scrieți pe adresa de email [email protected] Luna aceasta avem retururi din Antalya către București (22, 27, 29 August) și către Iași (25 August)”. 

Anunțul despre incapacitatea de plată, pe contul de Facebook al proprietarului

Unul dintre proprietarii agenției Soley Tour, Erdinc Adali, a făcut anunțul, pe Facebook: ”Bună ziua, îmi pare nespus de rău să vă informez că, începând de astăzi, nu mai putem onora pachetele vândute prin Soley Tour. După retragerea unilaterală a fostului asociat, creșterea petrolului, schimbarea zborurilor cu costuri suplimentare și încetarea creditării bruște de către partenerul local, toate astea ne-au adus în situația de acum. Sper ca într-un viitor apropiat să mă pot revanșa față de unii dintre dvs. Vom aștepta procedurile legale și apoi vom comunica ce trebuie făcut”. 

Anunțul venea în timp ce grupuri de turiști ajungeau în Antalya. Compania de turism era relativ nouă, înființată în vara lui 2020, ca o companie touroperatoare româno-turcă. La începutul anului, Ionuț Nedea, ownerul Litoralulromanesc.ro, s-a retras din firmă. 

Duminică, pagina de Facebook Soley Tour era activă, chiar și cu anunțuri de vacanță postate în prima parte a zilei și nu prezenta nicio informare către turiști cu privire la incapacitatea de plată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel