Urmărește emisiunea live
Adrian Vasilescu (BNR): Se plâng cei care au credite că sunt oropsiți. Nu sunt oropsiți! / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a vorbit despre inflație și dobânda de politică monetară.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României, a fost invitat la emisiunea „Totul despre bani“, la DC News, unde a vorbit despre inflație și dobânda de politică monetară:

„Banca Națională a spus limpede: Ne așteptăm în trimestrul 3 la o inflație cu o singură cifră. Acum este 15,07, iar o singură cifră înseamnă 9. În trimestrul 3 ne așteptăm la o inflație de la 9 în jos, iar în trimestrul 4 ne așteptăm la o inflație de 7%. Asta înseamnă că s-ar putea, dacă nu sunt condiții până atunci să mai scadă ceva din dobânda de politică monetară, în trimestrul 4, dobânda de politică monetară de 7% să se întâlnească cu inflația de 7% și în aceste condiții nu am mai avea, ca acum, o dobândă de politică monetară real negativă.

Se plâng cei care au credite că sunt oropsiți. Nu sunt oropsiți, pentru că inflația e de 15% și Banca Națională operează cu o dobândă de 7%. A oprit creșterea în februarie și s-a ferit să ducă în sus, peste 7%, această dobândă, care este o dobândă real negativă. În plus, este mai puțin de jumătate din rata inflației. 7% e mai puțin de jumătate decât 15%“, a spus, la DC News, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Trecerea României la moneda euro. Adrian Vasilescu (BNR): Bulgaria s-a grăbit. Când batem la ușa zonei euro trebuie să avem îndeplinite niște criterii / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel