Adrian Thiess, după întâlnirea cu DD: Privatizarea Oltchim, o mizerie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Dan Diaconescu a avut, joi seară, o întrevedere la domiciliul său cu Adrian Thiess, consultant internațional, acesta din urmă confirmând reuniunea într-o intervenție telefonică la emisiunea ”Sub semnul întrebării” de la postul B1TV, dar precizând că nu a mers acolo în calitate de finanțator.

”Am venit să mă văd cu Dan pentru a discuta ceea ce se întâmplă cu el zilele astea. Nu sunt nici parte din proiect, nici finanțator, sunt doar un prieten și un consultant. Discuția este legată de ceea se întâmplă în momentul de față”, a explicat la telefon Adrian Thiess.

”Ceea ce se întâmplă în privatizarea Oltchim este o mizerie, în opinia mea, – poziția Guvernului față de Oltchim și poziția față de faptul că Dan Diaconescu a câștigat o licitație. Ar trebui să faceți un exercițiu de imagine și să vă imaginați ce s-ar fi întâmplat dacă dl. Abramovici ar fi câștigat acest pachet majoritar, cum s-ar fi comportat premierul Ponta față de Abramovici? Cred că ar fi avut un comportament total diferit” a mai arătat consultantul financiar.

Interpelat de moderatorul emisiunii că patronul OTV nu este Abramovici, Adrian Thiess a afirmat: ”Nu contează. Dan Diaconescu poate avea parteneri care sunt lângă dânsul, care poate au nivelul d-lui Abramovici”.

Întrebat dacă luni Dan Diaconescu va veni cu banii, Thiess s-a întrebat ce discuție va mai urma. ”Va fi o dezbatere cum că PDL i-ar fi dat banii. DD este un personaj, dar trebuie plecat de la premisa că există într-adevăr o forță financiară care nu a dorit să vină direct, sau poate că a fost și și-a făcut direct intrarea la guvern, dar n-a fost băgată în seamă. Credeți că există chiar așa o imposibilitate să luați și această chestiune în calcul?”, a mai întrebat consultantul.

Thiess consideră că discuțiile privind resursele financiare ale lui Diaconescu nu-și au rostul și că autoritățile au vrut să ignore aeastă posibilitate.

”Credeți că după ce s-a întâmpat, după toate declarațiile belicoase care au fost în jurul acestui subiect, cum se comportă investitorii? Eu, dacă aș fi o multinațională, aș pune întrebări” a mai declarat consultantul, care nu crede că ar fi fost ”mai frumos” dacă licitația de la Oltchim ar fi fost câștigată de către acționarul minoritar de la combinat.

Cât privește interesul unei companii parte a unui concern rus, Thiess i-a șocat pe moderator și pe invitatul acestuis, Dan Turturică, când a făcut referire la Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor.

”O multinațională este foarte sensibilă la orice chestiune legată de subiectul în care se implică. (...)  Se sperie când văd asemenea declarații belicoase”, a menționat Thiess, după care a vorbit, la cererea jurnalistului Dan Turturică și despre interesul celor din Est. ”Acea companie (parte a unui concern rus)  s-a prezentat, și-a manifestat interesul și de ce credeți că nu s-a prezentat la licitație? Ar trebui întrebat Sebastian Vlădescu”, a conchis consultantul internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel