Adrian Negrescu, avertisment după ce motorina s-a scumpit cu un leu în ultima săptămână: Un nou val de inflaţie din toamnă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Se scumpeşte barilul de petrol, se scumpesc automat şi carburanţii. Se scumpesc carburanţii, se vor scumpi... toate!

Creşte diferența de preț dintre motorina și benzină. Situație tipică pentru piața noastră, unde consumul de motorină este încă mult mai mare decât cel de benzină, dar care se inversase la sfârșitul primăverii, când benzina devenise mai scumpă decât motorina.

În ultima perioadă, prețul motorinei a crescut destul de mult, la unele benzinării, creșterea fiind și de 20 de bani într-o singură zi. În plus, în ceea ce privește motorina superioară, prețul pentru un litru se apropie de 8 lei.

Analistul economic Adrian Negrescu a spus, la România TV, că am putea să ne aşteptăm la un nou val de scumpiri, pe fondul creşterii preţurilor la carburanţi.

"În condiţiile în care transportăm tot ce înseamnă marfă, produse alimentare sau de orice tip, gândiţi-vă că atunci când se scumpeşte benzina sau motorina, preţurile produselor pe care le cumpărăm cresc şi ele. E posibil să ne aşteptăm la un nou val de inflaţie undeva în toamnă, pe fondul creşterilor semnificative a preţurilor la carburanţi care, atenţie, continuă!

Uitaţi-vă la preţul petrolului care de la 60 de dolari pe baril cât era acum o lună şi jumătate a ajuns la 86 de dolari pe baril. Iar eforturile producătorilor de petrol de a reduce producţia generează, din păcate, scumpiri. Iar dacă se scumpeşte petrolul, bineînţeles că se scumpesc şi carburanţii din România" a apreciat Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel