Adrian Năstase: Eu sunt de vină pentru complicațiile privind votul din Parlament în cazul Elenei Udrea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul premier Adrian Năstase explică, într-o postare pe blogul personal, de unde au apărut complicațiile privind votul de luni în Camera Deputaților referitor la cererile procurorilor DNA care o vizează pe fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea. 

Elena Udrea a fost chemată, marți, la audieri în dosarul Gala Bute, la o zi după ce deputaţii au avizat cererile procurorilor DNA, cu 170 de voturi "pentru" și 118 "împotrivă". Avocatul fostului ministru al Dezvoltării, Marius Striblea, susţine însă că a găsit o hibă în procedurile Camerei Deputaţilor şi că votul de ieri nu ar fi valid, întrucât nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege, respectiv minim 199 de voturi "pentru".

Elena Udrea a ajuns la DNA. Marius Striblea contestă decizia Parlamentului

O explicație privind acest subiect este oferită chiar de către fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, care recunoaște ironic că el este "de vină" pentru complicațiile iscate după votul de ieri din Parlament în cazul Elenei Udrea și constată că o soluție concepută pentru începerea urmăririi penale în cazul său are efecte și în alte cazuri.

"Ca de obicei, eu sunt de vină. Era vara lui 2008. Presedintele de atunci a cerut Parlamentului să se intrunească in sesiune extraordinară pentru a decide inceperea urmăririi penale in cazul meu. Ceea ce parlamentul a făcut. Adică s-a intrunit. Dar nu a fost obtinută majoritatea cerută. Atunci, reprezentantii grupului PD au făcut o sesizare la Curtea Constitutională pentru a schimba regulile, astfel incât decizia să poată fi luată mai usor. Ceea ce Curtea a făcut. Ca urmare, a fost modificat articolul 155 din Regulamentul Camerei. Pe această bază, s-a mai votat incă o dată dar, din nou, cererea in privinta mea a fost respinsă. E adevărat, deputatii au uitat să modifice si textul corespunzător din Legea statutului parlamentarilor (de altfel acest lucru nu se putea face decât in sedintă comună). Iată insă că, după 7 ani, o solutie concepută pentru mine are efecte si in alte cazuri", a scris, marți, pe blog, Adrian Năstase.

În plus, fostul premier oferă celor interesați de subiect și o lectură interesantă: un capitol despre "Răspunderea ministerială", dintr-un studiu mai amplu, publicat în 2014, în care detaliază cum articolul 155 din Regulamentul Camerei Deputaților a fost modificat.

Citește AICI textul integral publicat de fostul premier Adrian Năstase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel