Adaugă turmeric în ghivece și vezi ce se întâmplă. Remediul preferat al grădinarilor cu experiență
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Adaugă turmeric în ghivece și vezi ce se întâmplă. Remediul preferat al grădinarilor cu experiență. Sursa foto: freepik.com
Adaugă turmeric în ghivece și vezi ce se întâmplă. Remediul preferat al grădinarilor cu experiență. Sursa foto: freepik.com
Cu o nuanță galbenă foarte distinctivă și o aromă de piper, turmericul este un condiment foarte apreciat în bucătărie, în special în cea indiană.

Nu e de mirare că este supranumit „șofranul indian”. Datorită multiplelor sale proprietăți benefice, este o adevărată comoară pentru sănătate. Dar pe lângă faptul că ne colorează și aromatizează preparatele, aceasta plantă erbacee este un aliat neașteptat pentru plante.

Descoperă toate virtuțile sale și cum să-l folosești pentru plante. Pe lângă aroma sa recunoscută, turmericul este foarte des folosit în scopuri medicinale. Are, printre altele, proprietăți antivirale, antibacteriene și antioxidante.

Trucul grădinarilor pentru a reînvia o plantă moartă: iată ce trebuie să faci urgent

Beneficiile sale pentru sănătate sunt nenumărate: ameliorează tulburările digestive, previne diverse patologii cronice, oferă organismului o sursă importantă de vitamina C și, datorită curcuminei pe care o conține, efectele sale antiinflamatorii nu sunt de neglijat. În plus, această plantă este adesea recomandată pentru tratamentul meteorismului abdominal, a indigestiei și  a hipercolesterolemiei.

Beneficiile turmericului nu se opresc aici: această substanță este un aliat foarte valoros pentru tratarea plantelor.

Principalele sale avantaje  sunt: 

- vindecă bolile plantelor,

- are acțiune fungicidă,

- respinge dăunătorii și insectele care invadează plantele.

Mușcata a rămas fără frunze? Iată cum o poți salva

Când vine vorba despre plante, ai desigur o gamă largă de îngrășăminte chimice și pesticide. Dar, acestea sunt dăunătoare mediului. De asemenea, pot avea efecte periculoase asupra oamenilor și animalelor. Prin urmare, pentru a evita aplicarea lor constantă, ar fi bine folosești niște alternative naturale. Acesta este motivul pentru care utilizarea turmericului îți poate fi de ajutor.

Trebuie să știi că turmericul conține o substanță numită „curcumină”, un antioxidant foarte puternic, care are efecte antimicrobiene și antiinflamatorii remarcabile. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, are și beneficii uimitoare asupra plantelor.

În special, are puterea de a elimina multe tipuri de boli. În loc să folosești tratamente chimice, este suficient să răspândești o cantitate suficientă de turmeric pe zonele infectate. În acest fel, poți trata cu ușurință anumite patologii comune precum mucegaiul, celebra „boală albă” care este provocată de o ciupercă care atacă adesea culturile și  plantele, mai ales în timpul schimbărilor de temperatură și când umiditatea este mare. 

Nu arunca resturile de pâine: le poți folosi pentru a fertiliza plantele de interior

Pregătește un amestec din două părți cenușă și o parte turmeric pentru a se aplica direct pe plantă. Ca bonus, acest remediu va acționa și ca un pesticid natural. Datorită mirosului puternic al condimentului, insectele și dăunătorii nu vor deteriora plantele.

 

Turmericul, un remediu natural pentru mușcăturile de insecte

Când lucrezi în curte sau grădină, uneori, este dificil să scapi de micile răni accidentale și mușcăturile de insecte. Este chiar o situație cu care sunt obișnuiți grădinarii. Însă, cei mai experimentați au micile lor trucuri pentru a reduce durerea, folosind turmeric.

Este remediul perfect pentru a calma rănile și iritațiile pielii. Într-adevăr, această substanță are o acțiune antiinflamatoare și emolientă, care reduce rapid mâncărimea și disconfortul. Ca bonus, turmericul va dezinfecta pielea și o va proteja împotriva unui posibil risc de infecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel