Data actualizării:
Data publicării:

Adaugă o frunză de dafin în cafea. Explicația te va surprinde

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Adaugă o frunză de dafin în cafea. Explicația te va surprinde. Sursa foto: freepik.com
Adaugă o frunză de dafin în cafea. Explicația te va surprinde. Sursa foto: freepik.com

Puțini oameni realizează care sunt proprietățile unei combinații atât de neobișnuite: frunza de dafin și cafeaua.

Cafeaua este, de mult timp, una dintre cele mai iubite băuturi. Toată lumea își începe ziua cu o ceașcă de cafea aromată. Cafeaua te poate energiza, îți dă putere de a avansa și de a realiza multe lucruri în timpul zilei, precum și îți poate oferi o stare de spirit grozavă.

Pune o frunză de dafin sub limbă și vei scăpa de o problemă deranjantă

Cunoscătorii acestei băuturi adaugă în cafea diverse mirodenii, care îi fac gustul și mai intens și îl umplu cu note noi. De exemplu, scorțișoara, cardamomul, vanilia, cuișoarele, ghimbirul sunt adăugate, în mod tradițional, în cafea. De asemenea, adaosuri grozave sunt nucșoara, anasonul, anasonul stelat, chimenul și ienibaharul.

Tort de ciocolată, în cuptorul cu microunde, gata în 3 minute. Desertul îi va cuceri pe toți

Cu toate acestea, puțini oameni își dau seama că și frunzele de dafin pot fi adăugate în cafea. O combinație neobișnuită nu numai că va crea un gust unic, dar va face și băutura foarte utilă.

Acest condiment va face gustul băuturii unic și îl va umple cu note picante. Frunza de dafin este capabilă să îmbunătățească gustul cafelei, un gust de care multe persoane se vor îndrăgosti. În același timp, o astfel de băutură va aduce nu doar plăceri culinare, ci și beneficii.

Trei deșeuri din bucătărie care valorează aur. Nu le arunca! Reciclează-le și economisește un pumn de bani

 

Cum se face cafea cu frunze de dafin?

 

Condimentele trebuie adăugate în cafea imediat după ce este gătită și în ceașcă. Dacă bei cafea instant, atunci frunza de dafin poate fi adăugată imediat după ce ai turnat apă clocotită.

Așteaptă un minut, apoi scoate frunzele imediat ce simți mirosul caracteristic al frunzelor de dafin.  Nu merită să ții frunzele mai mult, deoarece băutura ar putea deveni amară. Datorită proprietăților tonice, această cafea cu frunze de dafin trebuie consumată înainte de prânz.

 

Pune câteva frunze de dafin și felii de lămâie într-un litru de apă

 

Lămâia și frunzele de dafin sunt două ingrediente naturale cu multe proprietăți și beneficii. De fapt, datorită acestor 2 ingrediente este posibil să prepari un fabulos ceai cu o mie de virtuți. Ceaiul din frunze dafin și lămâie este o băutură delicioasă, care a devenit populara, datorită proprietăților sale naturale, care te pot ajuta să scape de grăsimea de pe burta și de kilogramele în plus.

Dafinul este un aliat culinar, folosit în gastronomie pentru a adăuga savoare preparatelor, dar a fost folosit de civilizațiile antice ca planta medicinală, bună pentru tratarea mai multor afecțiuni.

Rozmarinul, planta care a salvat mii de oameni. Iată cum se poate folosi

Ceaiul din frunze de dafin și lămâie arde grăsimile, reglează glicemia și colesterolul. Această combinație magică a permis oamenilor care doresc să slăbească să găsească o alternativă naturală eficientă pentru a-și atinge scopul.

Dafinul este un puternic antiinflamator și analgezic, care conține și substanțe cu acțiune diuretică,  care ar stimula expulzarea lichidelor reținute în țesuturi. 

Ambele ingrediente au următoarele beneficii:

- promovează sănătatea digestivă;

- activează metabolismul astfel încât accelerează arderea grăsimilor:

- combat inflamația;

- previn indigestia;

- reglează nivelul zahărului din sânge;

- reduc colesterolul rău;

- reduc stresul și anxietatea;

- întăresc sistemul imunitar;

- activează producția de colagen în organism.

Unele gospodine pun sticle de apă în congelator: trucul care le salvează de o problemă mare

Dafinul este o plantă care, dacă se adaugă în infuziile de ceai, poate ajuta la pierderea în greutate în mod natural. În combinație cu lămâia, dafinul ajută la eliminarea grăsimilor, purifică organismul și întărește sistemul imunitar. Lămâia adaugă în ceai un aport de vitamina C, care protejează căile respiratorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel