Consilierii lui Nicușor Dan, DEMISII pe bandă rulantă, după ce au fost luați în vizorul DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Mai mulți consilieri ai primarului general Nicușor Dan au renunțat la funcțiile pe care le dețineau, după perchezițiile DNA.

Se pare că ar fi vorba despre oameni vizaţi în ancheta DNA, potrivit Antena 3. Unul dintre ei ar fi fost angajat de Nicușor Dan, în ciuda faptului că nu a trecut examenul de angajare.

Procurorii DNA au ridicat o serie de documente legate de angajări, persoane care erau angajate ilegal sau fraudulos, persoane care erau angajate pe post de consilieri personal şi mai apoi primeau detaşări în diverse direcţii ale primăriei sau în companii aflate în subordinea Consiliului General. Încă de săptămâna trecută, au început audierile în acest caz. Două secretare, care erau angajate în Primăria Capitalei chiar înainte de a veni Nicușor Dan la primărie, au fost chemate la DNA.

Lista de demisii începe cu Mihai Poienaru, care era, până acum, director de cabinet al primarului general. Acesta se ocupa de organizarea întregului program şi de organizarea întregii activităţi. Se pare că acesta s-ar fi autosuspendat, ar fi cerut un concediu fără plată şi urmează să se stabilească care va fi viitorul său în Primăria Capitalei, în funcţie de cum decurge ancheta.

Lista continuă cu Şerban Anghel, care se ocupa de control, de tot ce însemna audit în Primăria Capitalei. Un alt nume important pe lista demisiilor este cel al lui Edmund Niculușcă, cel care ar fi trebuit să se ocupe de consolidările clădirilor vechi din capitală.  

Până la finalul lunii februarie, toţi acest consilieri vor fi duşi la DNA. Inclusiv Nicușor Dan va răspunde întrebărilor anchetatorilor, potrivit sursei citate.

Ce a anunțat DNA în data de 20 ianuarie

Primarul Nicușor Dan a confirmat joi, 20 ianuarie, într-o conferință de presă, prezența procurorilor în Primăria Generală a Capitalei, precizând că este vorba de o cauză privind resursele umane, și că a fost informat că se vor ridica documente, scrie Mediafax.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, a transmis DNA printr-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel