Aceste clătite sunt deosebite de savuroase și nu se lipesc de tigaie. Ai nevoie de un ingredient secret
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Aceste clătite sunt deosebite savuroase și nu se lipesc de tigaie. Ai nevoie de un ingredient secret. Sursa - pixabay.com
Aceste clătite sunt deosebite savuroase și nu se lipesc de tigaie. Ai nevoie de un ingredient secret. Sursa - pixabay.com
Clătitele sunt preferate de majoritatea persoanelor. Pot fi servite cu o umplutură dulce sau sărată, alături de o ceașcă de ceai aromat.

Clătitele pregătite după această rețetă sunt ușor de făcut și nu se lipsesc de tigaie. Sunt ideale pentru a fi servite cu orice umplutură, în special cu dulceață sau gem. Poți alege și brânză, amestecată cu verdeață pentru umplutură!

Iată de ce ai nevoie:

4 linguri de ulei vegetal,

4 linguri de zahăr,

2 pahare de făină,

2 pahare de lapte,

4 ouă,

2 linguri de amidon,

1 lingură de apă clocotită,

esență de vanilie,

un vârf de cuțit de sare.

Prepararea pas cu pas

Baza acestor clătite sunt ouăle bine bătute. Bate-le cu zahărul, adăugă puțină esență de vanilie și un praf de sare. Acum poți adăuga laptele și uleiul și continua să le amesteci.

Cum să dezgheți carnea în doar câteva de minute. Secretul bucătarilor a fost dezvăluit

Ingredientul magic care garantează clătite perfecte este amidonul. Trebuie adăugat în apă clocotită și amestecat bine. Amidonul se pune apoi în bolul cu ouă. La final, se adaugă, treptat făina, astfel încât să nu fie cocoloașe.

Acum încălzește tigaia unsă cu ulei și începe să prăjești clătitele. Clătitele gata preparate pot fi umplute cu dulceața preferată. Le poți umple și cu brânză, amestecată cu puțin mărar. Poftă bună!

BONUS. Clătite subțiri și gustoase. Schimbă ordinea ingredientelor din rețeta tradițională pentru un rezultat fantastic

Există multe rețete de clătite, dar iată una pe care, cu siguranță, nu ați știut-o. Două trucuri vă vor ajuta să faceți clătitele perfecte.

Ei bine, e adevărat, clătitele vor fi pur și simplu grozave: subțiri, cu găuri și foarte gustoase.

Aveți nevoie de:  

iaurt de băut - un litru,

lapte - un pahar,

ouă - trei bucăți,

făină - două pahare,

praf de sare,

zahăr - 2 linguri,

ulei de floarea soarelui - trei linguri.


Rețetă pas cu pas


Nu este nimic special în lista cu ingrediente. Întregul truc nu constă în ele, ci cum și în ce ordine le  adăugați în bol.

Primul truc constă în iaurt. Acesta trebuie trebuie încălzit. De obicei, facem aluatul cu iaurt rece.  Încercați să-l încălziți un pic, înainte de a-l folosi.  Așadar, încălziți un litru de iaurt, adăugați 2 linguri de zahăr, 1 linguriță incompletă de sare și amestecați. Iaurtul va începe să crească în volum.

Prăjitură delicioasă cu fructe: nu te vei plictisi niciodată de acest desert

Al doilea truc constă în ordinea ingredientelor. Dacă următorul ingredient erau ouăle, acum este făina.  Adăugați făină, având grijă ca aluatul să iasă mai gros.

Și acum puneți cele trei ouă în aluat. Amestecați și adăugați laptele rece pentru a obține o consistență mai lichidă a aluatului, dar și puțin ulei de floarea soarelui. Puteți începe să coaceți clătitele, care vor fi perfecte.

S-ar părea că nu există nimic deosebit în rețetă, deoarece ingredientele sunt aceleași. Dar, vă asigurăm: clătitele preparate în acest fel sunt perfecte. Pofta bună!

BONUS. Combină smochinele cu ricotta și vei obține o explozie de gust și aromă. Va deveni desertul preferat

Luna septembrie ne readuce dorința de a găti și de a reaprinde cuptorul pentru a crea deserturi senzaționale. 

Astăzi vă propunem uu desert care îmbină bunătatea smochinelor, un fruct tipic de sezon, cu ricotta, un preparat ideal în multe rețete. În plus, pentru a spori gustul, veți adăuga câteva linguri de miere, care vor limita consumul de zahăr.

Un aluat moale cu o crustă crocantă și o umplutură cu adevărat cremoasă te va cuceri. Desertul este excelent de consumat atât la sfârșitul verii, cât și la începutul toamnei. Fie ca o gustare delicioasă, fie pentru fi servit la micu dejun, alături de o ceașcă de ceai sau cafea.  

 

Ingrediente:

330 grame de făină;

150 grame de zahăr;

120 grame de unt;

2 ouă;

un plic de praf de copt;

praf de sare;

500 grame de ricotta din lapte de vacă;

400 grame de smochine;

4 linguri de miere;

scorțișoară.

Modul de preparare

Luați un castron mare, puneți făina, untul înmuiat, 80 de grame de zahăr și două gălbenușuri de ou. Amestecați bine, înainte de a adăuga praful de copt. Frământați cu mâinile și formați o bilă, pe care trebuie să o înveliți cu o folie alimentară. Puneți bila de aluat în frigider pentru aproximativ treizeci de minute.

Tort cu banane: delicios, proaspăt și fără făină

Între timp, ocupați-vă de umplutură. Într-un castron, puneți zahărul rămas împreună cu ricotta de lapte de vacă. Se zdrobește bine cu o furculiță, apoi se amestecă cu 100 de grame de smochine, două linguri de miere și scorțișoară. La final, veți adăuga cele două albușuri bătute în prealabil. Amestecul trebuie să fie foarte cremos.

Desert bestial din doar 4 ingrediente: fără cuptor și fără zahăr. Îți va schimba viața

Scoateți aluatul din frigider și întindeți trei sferturi într-o tavă. După aceea, turnați crema pregătită anterior, încercând să o întindeți bine. Tăiați smochinele rămase și așezați-le deasupra. La final, folosiți sfertul de aluat rămas pentru a-l sfărâma pe suprafața prăjiturii, închizând cu câteva linguri de miere.

Dați tava la cuptor și coaceți prăjitura, la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute. Această prăjitură, care combină dulceața smochinelor și a mierii cu ricotta, va fi cu adevărat o explozie de gust și arome. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel