Când va fi reluat programul Rabla pentru electrocasnice. Anunțul ministrului Fechet
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a abordat subiectul programul Rabla pentru electrocasnice la Conferința "Curățenia de primăvară în România" organizată de DC Media Group.

DC Media Group a organizat în data de 29 Martie, începând cu ora 11:00, în sistem hibrid, Conferința "Curățenia de primăvară în România" - Ediția 2024. Evenimentul a fost transmis LIVE pe platformele: DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora. În cadrul conferinței, Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a abordat tema programului Rabla pentru electrocasnice.

Într-un moment al discuției, în care se discuta despre marile ambalaje, precum cele de la televizoare, realizatorul Val Vâlcu a remarcat că, până la a vorbi despre ambalaje, din 2022, televizoarele în sine nu mai sunt acceptate în programul național de reciclare ”Rabla pentru electrocasnice”. În acest context, ministrul Mircea Fechet a spus că tot programul a fost oprit. În 2023, a avut buget de 75 de milioane de lei. 

"În momentul în care vom digitaliza acel proces de evaluare a tuturor voucherelor cheltuite, atunci vom putea relansa și programul Rabla pentru electrocasnice"

"Rabla pentru electrocasnice e un program care a fost oprit la un moment dat. Asta pentru că presupune un efort financiar și logistic disproporționat în raport cu capacitatea Administrației Fondului pentru Mediu. Discutăm de vouchere de o valoare relativ mică care necesită un timp îndelungat pentru a fi validate, pentru a fi plătite, și din acest motiv decizia corectă, în opinia mea, a fost aceea de a finanța proiecte mari, mai întâi. La fel de mult timp îți ia să validezi un voucher de 5000 de euro pentru un dosar de Rabla Plus, cum îți ia să validezi un voucher de 50 de lei sau de 200 de lei pentru Rabla la electrocasnice. Însă, în momentul în care vom digitaliza acel proces de evaluare a tuturor voucherelor cheltuite, atunci vom putea relansa și programul Rabla pentru electrocasnice cu speranța că vor fi și televizoarele prinse în acel program", a spus Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI:

                                           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel