Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Facebook Costel Fotea
Foto: Facebook Costel Fotea
Unul dintre visurile gălățenilor s-a împlinit astăzi: am lansat oficial la apă o navă de pasageri special construită pentru plimbări pe Dunăre, a declarat Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.

"Mă bucur că am reușit să îndeplinim o veche dorință a gălăţenilor, precum și a celor care vizitează orașul nostru. Cu toții, vor avea șansa unei experiențe inedite, de a admira și descoperi frumusețea zonei noastre de pe apă.

Astfel, pentru prima oară după 1989, o instituţie publică din Galaţi va organiza în mod regulat plimbări de agrement pe Dunăre.

Nava va face plimbări pe Dunăre în perioada caldă, de miercuri până duminică. În cel mai scurt timp, vom stabili exact programul, numărul de curse pe zi, durata şi traseele de călătorie, în acest moment având două variante – până la podul de peste Dunăre şi până la Insula Cailor.

În ceea ce privește prețul, acesta va fi cel mai mic din țară, de cel mult 25 de lei/oră pentru adulți, până la 15 lei/oră ptr copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani și gratuit pentru copiii până în 6 ani.

Astfel, în cel mai scurt timp, după ce vom aproba toate detaliile, la o dată care va fi anunțată ulterior, îi vom invita pe toţi gălățenii să vină și să se bucure de o plimbare pe Dunăre cu nava Consiliului Județean.

Nava, de tip pasager pentru curse de zi, are o lungime de 18 metri, 30 de locuri pe scaun, din care patru pentru persoane cu dizabilităţi, şi o punte generoasă.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 2,4 milioane de lei, fonduri europene atrase de către Consiliul judeţean Galaţi", a precizat Costel Fotea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel