Robert Cazanciuc: Hotelurile și restaurantele de pe Litoral vor promova #LegeaAnastasia- VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Hotelurile și restaurantele de pe Litoral vor promova #LegeaAnastasia, alăturându-se astfel campaniei naționale de conștientizare pe care am inițiat-o anul trecut, a precizat senatorul Robert Cazanciuc.

Pentru că sezonul vacanțelor și distracțiilor estivale începe la 1 mai, la rugămintea pe care am adresat-o în ședința Consiliului Consultativ al Turismului, organizată, joi, la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, la invitația ministrului Ștefan Radu Oprea, membrii industriei ospitaliere care activează la malul Mării Negre și-au arătat disponibilitatea de a difuza spotul Legii Anastasia în cadrul hotelurilor, restaurantelor și cluburilor.

Mă aștept că acest gest de responsabilitate socială să vină și din partea agenților turistici din zonele montane, unde mulți români aleg să-și petreacă vacanțele.

Spotul Legii Anastasia, promovat de televiziuni pe plan național și local, la rugămintea CNA, se adresează nu doar celor care vor să se urce la volan băuți, drogați sau fără permis, ignorând riscurile pentru viața lor și a altora, ci și celor care pot să-i oprească din a comite astfel de gesturi necugetate ori teribiliste.

Videoclipul a fost produs de Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România.

Ce prevede această lege?

În iulie 2023, a fost promulgată Legea Anastasia. Aceasta stipulează că șoferii care conduc sub influența alcoolului și fără permis de conducere vor fi trimiși direct în închisoare. Actul normativ a fost numit în memoria fetiței de patru ani care a fost tragic ucisă pe 1 iunie în fața casei sale.

Modificarea legislativă vizează completarea articolului 91 alineatul (3) din Legea nr. 286/2009, astfel încât să interzică suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunii de ucidere din culpă, atunci când aceasta este cauzată de conducerea unui vehicul fără permis de conducere sau sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel