Data publicării:

8 lucruri mai puțin cunoscute despre câini

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @igorparusnikov
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @igorparusnikov

Află care sunt cele mai puțin cunoscute lucruri despre câini! Împărtășește-le la următoarea întâlnire cu prietenii pentru a-i impresiona pe ceilalți iubitori de câini.

Sprâncenele câinilor au evoluat pentru a fi mai expresive

Cu toții suntem familiarizați cu privirea de cățeluș, dar aceste expresii care ne topesc inima nu au fost întotdeauna parte din anatomia canină. Potrivit mai multor studii, câinii au dezvoltat mușchi faciali de-a lungul anilor de domesticire, care le permit sprâncenelor să se miște spre interior și în sus, pentru a comunica mai bine cu oamenii. Unii spun că au evoluat pentru a ne manipula mai bine pe noi, oamenii, dar încearcă tu să spui „nu” unei recompense în plus când prietenul tău blănos îți dă acea privire!

Primul câine care a făcut înconjurul lumii a terminat călătoria în luna mai 

Savannah, o cățelușă de 7 ani, a devenit primul câine documentat care a înconjurat lumea în mai. Savannah l-a însoțit pe stăpânul ei, Tom Turcich, care a fost a zecea persoană care și-a documentat călătoria pe jos în jurul globului. Turcich a adoptat-o pe Savannah la câteva luni după începerea călătoriei, continuând să se antreneze și să crească alături de ea în timp ce au călătorit pe șase continente pe parcursul a șapte ani.

Câinii nu au clavicule funcționale 

Câinii nu au clavicule în corpul lor, așa cum au oamenii. La oameni, claviculele leagă umerii de trunchi. La câini, omoplații se conectează la restul corpului doar prin mușchi și țesut. Câinii au clavicule rudimentare, formate în mare parte din cartilaj, care au o lungime de mai puțin de un centimetru și nu se articulează cu restul scheletului.

Recordul mondial pentru cele mai multe mingi de tenis ținute în gura unui câine este de 6

Un golden retriever pe nume Finley a stabilit recordul în Canandaigua, New York, pe 23 februarie 2020, conform Guinness World Records.

2. Sursa foto... (caine-caini-dogs-running-field_25175200.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Toți câinii au burice, doar că sunt greu de găsit

S-ar putea să nu-l fi văzut, dar câinele tău are într-adevăr un buric. La fel ca majoritatea mamiferelor, buricele câinilor sunt cicatrici și reprezintă locul de unde au fost atașați de cordonul ombilical în uter. Mama mestecă, de obicei, cordonul ombilical pentru a-și elibera puii când aceștia se nasc, lăsând un fragment de cordon ombilical care se usucă și cade în câteva zile. Spre deosebire de oameni, buricele câinilor sunt mai mult o cicatrice ovală decât un buric rotund.

Cea mai longevivă cățelușă a trăit 29 de ani și 5 luni

Bluey, un câine de turmă australian, deține recordul Guinness pentru cel mai bătrân câine din toate timpurile. Bluey a fost adoptat ca pui în 1910 și a lucrat timp de aproape 20 de ani la păstorirea vitelor și oilor în Australia.

Câinii pot fi arși de soare

Aproape toți câinii se pot arde la soare, dar câinii cu părul scurt, cu părul deschis la culoare și cu pielea deschisă sunt mai predispuși. Cea mai bună modalitate de a-ți proteja câinele este să previi expunerea îndelungată la soare. Poți discuta, de asemenea, cu veterinarul despre cremele de soare pentru câini. 

Chinook este una dintre cele mai rare rase de câini din lume

Chinook-ul este un câine de sanie, crescut inițial în New Hampshire la începutul anilor 1900. La un moment dat, existau doar 125 de exemplare în lume. Rasa rămâne foarte rară, cu aproximativ 150 de pui născuți în fiecare an, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel