Data actualizării:
Data publicării:

Iohannis pleacă în vizită la New York cu același avion de lux cu care ne-a obișnuit /foto

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Președintele Klaus Iohannis demonstrează, din nou, o lipsă flagrantă de responsabilitate față de cetățenii României, alegând să folosească un avion de lux Gulfstream G550 pentru deplasările sale internaționale. În contextul în care mulți români se confruntă cu dificultăți economice, șeful statului sfidează realitatea de acasă, cheltuind milioane de lei pe zboruri private scumpe.

Citește și: Lovitura zilei: Prima dată când cineva îi spune nu, în acești zece ani, lui Klaus Iohannis

Luni, 24 septembrie 2024, Iohannis a plecat din Constanța spre New York pentru o vizită oficială în Statele Unite, alegând același avion Gulfstream G550 pe care l-a folosit în repetate rânduri în călătoriile sale internaționale, potrivit BoardingPass. În ciuda faptului că avionul costă aproximativ 61 de milioane de dolari și este simbolul luxului și al opulenței, președintele continuă să-l folosească, ignorând complet dificultățile economice ale propriilor cetățeni.

Lux și opulență la bordul Gulfstream G550

Aceasta nu este prima dată când Iohannis recurge la acest avion extravagant. În 2023 și 2024, el a utilizat Gulfstream G550 pentru vizite în Washington, Chișinău, Emiratele Arabe Unite, Coreea de Sud și diverse state africane.

Deși avionul este asociat cu cei mai bogați oameni din lume, cum ar fi Elon Musk, președintele României nu pare să considere nepotrivit să cheltuiască resursele publice pe astfel de mijloace de transport.

Cheltuieli exorbitante pe deplasări externe

În 2023, Klaus Iohannis a cheltuit peste 40 de milioane de lei pentru călătoriile sale în străinătate, o sumă exorbitantă care depășește cu mult bugetul alocat în 2022. În timp ce românii se confruntă cu creșteri de prețuri și dificultăți economice, președintele a optat pentru soluții de lux în vizitele sale externe, arătând o deconectare totală de la realitățile și nevoile oamenilor.

Mai citește și: Scandal mare după ce Iohannis l-a decorat pe Aurelian Bădulescu

Când a fost întrebat despre cheltuielile uriașe și luxul avionului, Iohannis a răspuns cu ironie: „Nu știu cum definiți un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”. Acest comentariu, departe de a calma criticile, a arătat disprețul președintelui față de criticile legitime legate de modul în care gestionează banii publici.

Iohannis ignoră realitățile economice ale României

Într-un moment în care țara se confruntă cu probleme economice semnificative, iar populația resimte din plin dificultățile financiare, decizia președintelui de a utiliza un avion de lux nu poate fi considerată decât o sfidare la adresa românilor. În loc să fie un model de modestie și cumpătare, Klaus Iohannis a ales luxul și opulența, în disonanță completă cu nevoile și suferințele cetățenilor săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel