7 motive pentru care trebuie să bei apă cu portocală zilnic. Efecte uimitoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Portocala poate avea efecte uimitoare asupra organismului. Fructul este bogat în vitamina C, iar în combinație cu apa poate da rezultate uluitoare, scrie  secretele.com .

Spală bine o portocală, tai-o pe  jumătate, apoi jumătatea pe care o folosești o tai rondele. Așază feliile de portocale într-un pahar, apoi toarnă apa peste ele. Amestecă puțin apoi lasă să stea la frigider circa 2 ore. După scurgerea celor două ore bea tot conținutul deodată.

Iată câteva dintre efectele benefice asupra organismului pe care le are combinația dintre o jumătate de portocală și 200 ml de apă:

1. Previne apariția cancerului

Portocalele conțin limonoide, iar aceste substanțe pot crește îmunitatea organismului , făcându-l capabil să lupte cu celulele canceroase, împiedicând astfel dezvoltarea lor. Oamenii de știință au demonstrat că aceste limonide sunt ușor de asimilat în organism, mai ales atunci când sunt combinate cu apă.

2. Sursă de fibră

Fibrele din portocală ajută la curățarea intestinelor, controlând totodată nivelul zahărului din sânge. Asociată cu apa, portocala poate echilibra funcțiile tractului digestiv. Fibrele din portocală pot susține formarea probioticelor din stomac.

3. Scade colesterolul

Hesperdinul, un flavonoid întâlnit în pielea citricelor, ajută la scăderea colesterolului și a presiunii sangvine. Consumă această apă cu portocală, pentru a scădea LDL-ul!

4. Protejează stomacul de formarea ulcerului

Vitamina C, din portocale poate inhiba dezvoltarea ulcerului stomacal. Portocalele pot preveni de asemenea și contactarea Helicobacter Pylori.

5. Prevenirea formării pietrelor la rinichi

Citratul din portocale previne formarea pietrelor la rinichi.

6. Înfrumusețează pielea

Dacă vei folosi apa respectivă pentru față, te vei bucura de un aspect luminos al pielii. Dacă vei consuma regulat apa cu portocală, vei putea înlătura și radicalii liberi in organism.

7. Te ajută să pierzi în greutate

Apa cu portocală sporește activitatea metabolică și îți este un prieten de nădejde dacă vrei să pierzi în greutate, mai ales dacă vrei să scapi de grăsimea de pe abdomen. Consumă întotdeauna cu 30 de minute înainte de masă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel