7 greșeli de evitat când îți pui telefonul la încărcat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Cu toții facem unele greșeli când punem telefonul la încărcat. Ne plângem adesea de durata slabă a bateriei, dar există câteva măsuri de precauție pentru a vă reîncărca inteligent smartphone-ul.

În primul rând, este greșit să așteptați ca bateria să se descarce complet și ca mobilul să se oprească de la sine. Potrivit unui studiu recent, această practică are, de fapt, efectul de a reduce enorm durata de viață a bateriei în sine: cu o practică obișnuită de descărcare profundă, s-ar trece chiar de la 1000-2500 de cicluri de viață la 300-500 de cicluri, potrivit Supereva.

Pe de altă parte, este o greșeală să vă puneți telefonul la încărcat când nivelul bateriei este la 50%. Este o practică de înțeles pentru a nu rămâne în pană în timpul zilei, dar este de evitat.

Poate ai observat ca un smartphone nou, care tocmai a fost pornit, are bateria încărcată deja la doar 40%. Nu e o coincidență: la acest nivel bateria funcționează mai bine, în timp ce la un nivel superior  aceasta se degradează mai repede.

În plus, nu folosi orice încărcător. Dacă nu ai încărcătorul originar, optează pentru un model asemănător care să respecte scrupulos amperajul.

O altă practică este absolut interzisă: reîncărcarea telefonului de pe un PC. Motivul constă, ca și înainte, în amperaj: portul USB al unui computer este capabil să suporte doar încărcare de 0,5 A, în timp ce un încărcător mediu asigură 1 A.

Potrivit unor noi cercetări, încărcarea regulată a smartphone-ului de pe un PC provoacă o scădere cu 65% a capacității bateriei originale atunci când este supusă la o temperatură de 40°C.

Folosirea telefonului în timpul încărcării este, de asemenea, o greșeală: supraîncălzirea duce la o degradare a bateriei și a altor componente.

De asemenea, este indicat să nu încărcați smartphone-ul până la 100%. Aceasta nu este o greșeală reală și încărcarea completă nu este interzisă, dar ar trebui evitată.

În cele din urmă, este o greșeală să încărcați telefonul folosind funcția ”încărcare rapidă” deoarece este foarte negativă pentru durata de viață a bateriei: dacă acesta din urmă se încarcă lent, va exista un motiv; a-l reîncărca în câteva minute înseamnă a abuza de puterea lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel