Ziua Z. Soț și soție din Argeș, fondatorii unei grupări de proxenetism. 24 de persoane, la audieri, la DIICOT
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto de la perchezitii
foto de la perchezitii
Astăzi se întâmplă în România ceea ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat a fi ”ZIUA Z”. Sunt destructurate multiple grupări în toată țara. Pe raza județului Argeș, au fost efectuate ȘAPTE percheziții pentru a destructura o grupare condusă de o familie, soț și soție. 

”La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, pe raza județului Argeș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de proxenetism.” au anunțat procurorii DIICOT. 

”În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna noiembrie a anului 2019, mai multe persoane au inițiat un grup infracțional organizat, care a acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism, constând în determinarea, înlesnirea și obținerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către 12 persoane de sex feminin.

Liderii grupării (soț și soție) erau cei care identificau zone de pe teritoriul național unde se puteau obține sume de bani considerabile de pe urma practicării activității de proxenetism și stabileau în mod concret ca persoanele vătămate să presteze această activitate în anumite locații, în schimbul unor tarife prestabilite. Totodată, asigurau transportul victimelor prin intermediul unor persoane plătite în acest sens, cât și protecția acestora în situația unor neînțelegeri cu clienții.

Tot liderii erau cei care stabileau în mod concret condițiile în care sumele de bani obținute din practicarea prostituției erau împărțite între membrii grupării cât și condițiile de acceptare a unor noi membri care în prealabil au recrutat persoane de sex feminin care urmează să practice prostituția în beneficiul grupului, rolul acestora în cadrul grupului infracțional organizat, precum și activitățile efective pe care aceștia urmau să le desfășoare, cât și comportamentul pe care aceștia trebuiau să-l aibă față de tinerele care practicau prostituția, în scopul maximizării sumelor de bani obținute.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 24 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Argeș.  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” mai arată comunicatul DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel