ZILE LIBERE după vaccin. Gheorghiță, precizări de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
ZILE LIBERE după vaccin. Gheorghiță, precizări de ultimă oră / Captură Antena 3
ZILE LIBERE după vaccin. Gheorghiță, precizări de ultimă oră / Captură Antena 3
Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a vorbit, marți seară, despre reacțiile adverse în urma vaccinului. 

„Aceste reacții ar trebui să fie pasagere și să se remită într-un interval de o zi până la două zile. Acesta este intervalul mediu de timp pentru reacțiile adverse”, a spus Valeriu Gheorghiță, marți seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea. 

„Cu alte cuvinte, ar fi bine să îți iei o zi liberă, două zile libere, tocmai pentru faptul că pot exista astfel de reacții adverse?”, l-a întrebat Mihai Gâdea. 

„Pentru acest tip de vaccin (n.r. se referă la AstraZeneca), care, într-adevăr, este mai reactogen și are o frecvență mai crescută a reacțiilor adverse, sigur că se poate avea în vedere și această perioadă de repaus la domiciliu, tocmai pentru a exista un control mai bun al stării generale. Dar nu toate persoanele care sunt vaccinate dezvoltă aceste reacții adverse”, a spus Valeriu Gheorghiță. 

Întrebat ulterior care este procentul, Valeriu Gheorghiță a spus: „Vorbim de zece cazuri raportate la 1.000 de doze administrate.”


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel