Data publicării:

Zile libere 2023. Când va fi următoarea minivacanță

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Pe tot parcursul anului 2023 sunt 15 zile libere legale pentru angajați, dintre care trei pică în weekend. Iată câte au mai rămas pentru următoarea jumătate de an!

S-au dus deja 10 zile libere legale din cele 15, astfel că românii care lucrează la stat mai au doar 5 zile în care pot sta acasă, cu plată. Următoarea zi liberă legală este în data de 15 august, atunci când sărbătorim Adormirea Maicii Domnului. Pentru că aveastă zi cade marți, Guvernul a decis ca și luni, 14 august, să fie liberă pentru angajații la stat, pentru a face legătură cu weekendul. Aşa se face că, dintr-o lovitură, românii vor beneficia de o minivacanță de patru zile, potrivit romaniatv.net.

Următoarea minivacanță va fi de Sfântul Andrei, iar, mai apoi, cea de Ziua Națională, care sunt legate de weekend și prima și a doua zi de Crăciun care urmează după un weekend.

De ce zile libere mai beneficiază angajații anul acesta:

14 august – luni – doar pentru bugetari;

15 august – marți – Adormirea Maicii Domnului;

30 noiembrie – joi – Sfântul Andrei;

1 decembrie – vineri – Ziua Națională a României;

25 decembrie – luni – Crăciunul;

26 decembrie – marți – Crăciunul.

Mai puţini norocoşi sunt cei care trebuie să lucreze în timpul sărbătorilor legale, conform Codului muncii: angajaţii din unitățile sanitare (pentru asigurarea asistenței sanitare), angajaţii din unitățile de alimentație publică (pentru aprovizionarea populației cu produse alimentare de strictă necesitate) și cei care au locuri de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel