Zgonea: PDL vrea să strice BAC-ul și testele naționale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Acum, când ”USL curăţă mizeria lăsată în urmă de PDL”, cei care au fost până acum la putere, prin atacurile direcționate către miniștrii Educației, nu doresc decât periclitarea viitorului celor aproape 500.000 de elevi care se pregătesc pentru Testele Naționale și pentru Bacalaureat, se arată într-un comunicat de presă al deputatului Valeriu Zgonea.

Miniştrii PDL au lăsat un haos la Ministerul Educației, susține deputatul PSD Valeriu Zgonea. ”În loc să pună deoparte bani pentru organizarea examenelor din iunie, Testele Naţionale şi Bacalaureatul, aproape 30 de milioane de lei au plecat spre Fondul de Urgenţă al Guvernului pentru a fi împărţiţi pentru campania electorală a baronilor PDL. Aceasta este realitatea, indiferent ce scuze sau acuze auzim în aceste zile”, arată deputatul PSD, precizând că pentru organizarea Bacalaureatului, visteria ministerului nu dispune decât de 280.000 de euro, față de necesarul de 3.300.000 de euro.

”Foştii miniştri ar fi trebuit să înceapă achiziţia softurilor necesare, însă nici acest lucru nu s-a facut, fiind amânată până când ar fi fost prea târziu pentru o licitaţie deschisă şi s-ar fi apelat la tehnica negocierii directe, metoda cunoscută pentru dat „tunuri”. Probleme există şi la organizarea clasei pregătitoare. Grija pedeliştilor nu era legată de copiii care trebuie să meargă la toamnă la şcoală, ci de bani, desigur, de tocarea banilor publici. Este vorba de licitaţii pentru mobilier şi materiale în valoare de 50 de milioane de lei, asupra cărora planează suspiciuni de fraudare”, afirmă social-democratul.

Acesta consideră că, prin atacurile la adresa ministrului Educației, PDL vrea să strice examenele din acest an, pe care elevii claselor terminale urmează să le susțină în perioada imediat următoare.

”În momentul de faţă, prin atacurile repetate asupra miniştrilor educaţiei, PDL nu doreşte altceva decât să împiedice organizarea cu succes a Bacalaureatului şi a Testelor Naţionale, în scop pur politic, periclitând astfel viitorul a aproape 500 000 de elevi”, se arată în comunicatul deputatului Zgonea.

”Acum, când Guvernul USL începe să facă ordine şi curăţenie, să salveze tot ceea ce se poate salva şi să îndrepte lucrurile, suntem acuzaţi că instalăm dictatura. Nu ştiu unde erau cei care spun astăzi asemenea inepţii, atunci când democraţia şi statul de drept erau terfelite cu un entuziasm demn de o cauză mai bună. Nu ştiu unde erau aceşti acuzatori, atunci când Guvernul Boc pur şi simplu a desfiinţat Parlamentul, asumându-şi de 14 ori răspunderea pe unele dintre cele mai importante legi din ultimii 22 de ani. Cei care ne acuză astăzi au avut vreo tresărire atunci când Guvernul Boc scotea pe bandă rulantă legi neconstituţionale, când România era ameninţată de fosta putere cu comasarea alegerilor, poate cel mai grav atac la adresa democraţiei din ultimii ani, sau când preşedintele îşi permitea să le spună magistraţilor ce hotărâri să adopte şi milita pentru neaplicarea deciziilor instanţelor?”, se întreabă deputatul PSD.

Valeriu Zgonea promite că ”indiferent de gălăgia pe care o fac acum foştii guvernanţi”, toate neregulile din ultimii ani, care vor fi descoperite, vor fi făcute publice, și susține că cei care lansează acuzații, chiar dacă ”s-au camuflat acum sub tot felul de culori şi sigle, să nu-şi imagineze că oamenii i-au uitat şi nu ştiu cine sunt cu adevărat şi ce dezastru au lăsat în urmă”.

”Cei care au dreptul să vorbească şi să ne judece în orice moment, în orice zi, sunt cetăţenii. Ei vor decide, la alegerile din iunie şi la cele din toamnă, care este drumul cel bun pentru România”, conchide deputatul Valeriu Zgonea, în finalul comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel