Zgonea: Iohannis trebuie să-și dea demisia de la primărie dacă vrea în Guvern
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat  la Oradea, că dacă prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, vrea să intre în guvernul Ponta trebuie să respecte legislaţia.

Eu le-am spus că unde-i lege nu-i tocmeală. Legislaţia nu se poate schimba cum se schimba pe vremuri pentru domnul Ciorbea. Dacă dl Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL, vrea să intre în guvernul Victor Ponta trebuie să respecte legislaţia naţională pe care eu o susţin, a precizat Zgonea, referindu-se la faptul că legea nu permite menţinerea funcţiei de primar unui ministru.

"Domnia sa trebuie să-şi dea demisia din funcţia de primar în momentul când depune jurământul. Dacă se doreşte să devină şi vicepremier al guvernului atunci trebuie o nouă angajare a răspunderii în faţa Parlamentului, adică un nou vot de încredere. Aceste discuţii vor fi în cadrul USL, aşa cum a precizat şi premierul Victorul Ponta", a spus Zgonea, citat de Agerpres.

Declarația președintelui Camerei Deputaților vine în contextul în care și liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, sâmbătă, că Iohannis  trebuie să aleagă între Guvern și  primăria Sibiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel