Data publicării:

Zelenski a avut o conversație cu Prim-ministrul Albaniei: Astăzi, sarcina noastră comună este să pregătim Summitul Global pentru Pace

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Reacțiile politicienilor români, după anularea discursului președintelui Zelenski. "Omul rușilor a legat șireturile unei majorități" / Foto: Agerpres
Reacțiile politicienilor români, după anularea discursului președintelui Zelenski. "Omul rușilor a legat șireturile unei majorități" / Foto: Agerpres
Zelenski susține că lumea trebuie să se pregătească de Summitul Global pentru Pace, însă dorește susținerea Ucrainei din punct de vedere militar și economic.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, și Prim-ministrul Albaniei, Edi Rama, au discutat modalități de aprofundare a dialogului Ucraina-Balcani și de a continua cooperarea în domeniul apărării.

"Am discutat la telefon cu Prim-ministrul Albaniei, Edi Rama. Îi sunt recunoscător pentru poziția clară a Albaniei cu privire la invazia rusă în Ucraina, susținerea statului nostru în Consiliul de Securitate al ONU, precum și sprijinul în domeniul apărării și politic," a declarat președintele Ucrainei pe canalul său de Telegram vineri, notează Interfax.

Președintele a subliniat participarea reprezentantului Albaniei la a patra întâlnire a Consilierilor de la Davos. "Astăzi, sarcina noastră comună este să pregătim Summitul Global pentru Pace. Ne bazăm pe sprijinul activ al partenerilor noștri, în special al Albaniei," a spus șeful statului ucrainean.

"În plus," a afirmat Zelenski, "am discutat modalități de a aprofunda dialogul Ucraina-Balcani și de a continua cooperarea în domeniul apărării. Am subliniat importanța continuării și extinderii programelor de pregătire a personalului militar ucrainean cu participarea Albaniei."

Zelenski a susținyut un discurs la Davos

"Consolidați economia noastră, vom consolida securitatea voastră", a adăugat Zelenski, subliniind ideea că o economie ucraineană puternică va contribui la stabilitatea și securitatea globală. Acest apel vine într-un context internațional marcat de incertitudine economică și schimbări geopolitice, iar Ucraina își dorește să devină un partener solid pentru investitorii internaționali.

Președintele Zelenski a evidențiat, de asemenea, angajamentul Ucrainei față de transparență și predictibilitate în afaceri, subliniind că aceste valori sunt esențiale pentru a atrage investiții durabile. El a subliniat că Ucraina este pregătită să creeze un mediu de afaceri favorabil și să faciliteze colaborarea cu partenerii internaționali.

Apelul președintelui Zelenski la Forumul Economic Mondial de la Davos reflectă dorința Ucrainei de a atrage investiții internaționale pentru a stimula dezvoltarea economică și, în același timp, promite consolidarea securității globale prin acest parteneriat reciproc. Mesajul său transmite clar că o economie ucraineană puternică poate servi drept pilon stabil pentru securitatea internațională.

Vezi și: Zelenski, la Davos: „Numai poporul nostru și investițiile voastre pot construi o economie puternică”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel