Zelenski organizează mai multe întâlniri privind organizarea Summitului Inaugural pentru Pace
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a ținut mai multe întâlniri marți dedicate organizării și desfășurării Summitului Inaugural pentru Pace, care va avea loc în Elveția în iunie 2024.

"Este important ca tot mai multe țări să participe. Summitul pentru Pace poate și trebuie să dovedească că nu un singur om va decide cum trebuie să trăiască ceilalți în lume, nu o forță stupidă va determina acest lucru, ci majoritatea lumii - împreună, bazându-ne pe dreptul internațional, bazându-ne pe Carta ONU, bazându-ne pe Formula Noastră pentru Pace, care readuce eficacitatea dreptului internațional," a spus Zelenski într-un mesaj video.

Șeful statului, în același timp, a mulțumit fiecărui lider, tuturor figurilor politice și publice care ajută Ucraina cu organizarea primului Summit.

Zelenski a declarat "astăzi am ținut mai multe întâlniri în acest sens - sunt recunoscător întregii noastre echipe care lucrează pentru a asigura că Formula pentru Pace este implementată în totalitate."

"Va fi o activitate corespunzătoare în zilele și săptămânile următoare. Toată lumea trebuie să forțeze Rusia să facă pace," a spus el.

Ultima decizie a guvernului de a aloca încă 8 miliarde de grivne aduce suma totală alocată pentru construcția fortificațiilor în 2024 la 38 miliarde de grivne (1 miliard de dolari).

Suma a fost luată prin "repartizarea cheltuielilor", a declarat premierul Denys Shmyhal, fără a clarifica dacă banii au fost luați din fondul de rezervă sau dacă unele cheltuieli au fost reduse.

"Obiectivul nostru este de a crea un zid defensiv fiabil care îi va proteja pe soldații noștri și va oferi armatei noastre mai multe avantaje pe câmpul de luptă," a spus Shmyhal.

După cum s-a raportat anterior, Ucraina aloca 100% din bugetul său național pentru apărare, cea mai mare parte din aceasta fiind destinată salariilor soldaților și aprovizionării de bază. Cheltuielile care nu au legătură cu domeniul militar au fost reduse și acoperite prin ajutor financiar internațional prin granturi și împrumuturi ieftine.

În martie 2024, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a declarat că Ucraina construiește "trei linii de apărare cu o lungime de 2000 de kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel