Data publicării:

Zelenski înlătură temerile legate de finanțare în cazul revenirii lui Trump: "Un singur om nu poate schimba națiunea"

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Volodimir Zelenski a respins potențiala amenințare de retragere a finanțării americane pentru Ucraina în cazul în care Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din acest an.

Luând cuvântul la Davos, în Elveția, liderul ucrainean a declarat că "un singur om nu poate schimba întreaga națiune", dar a recunoscut că pozițiile adoptate de unii membri ai Partidului Republican au stârnit îngrijorare în țara sa.

Luptele politice interne au întârziat acordarea unui ajutor militar suplimentar din partea SUA, republicanii opunându-se cererii președintelui democrat Joe Biden de a oferi mai mult sprijin Kievului în războiul său împotriva forțelor președintelui rus Vladimir Putin.

Iar Trump, care este principalul candidat republican la alegerile prezidențiale, a refuzat să se angajeze să continue asistența militară pentru Ucraina și a declarat că ar putea pune capăt războiului "în 24 de ore" dacă va fi reales la Casa Albă.

În decembrie anul trecut, Zelenski a refuzat să răspundă atunci când a fost întrebat dacă o victorie a lui Trump ar amenința independența țării sale.

Dar el a declarat marți că "vocile radicale sperie cu adevărat societatea din Ucraina", nu doar din partea Trump, ci și "vocile unei părți semnificative a republicanilor".

Locuitorii din mai multe sate din estul regiunii Harkov au fost îndemnați să evacueze marți, din cauza înrăutățirii atacurilor rusești

Între timp, locuitorii din mai multe sate din estul regiunii Harkov au fost îndemnați să evacueze marți, din cauza înrăutățirii atacurilor rusești, în timp ce războiul se apropie de al doilea an.

Zelenski a avertizat că Putin "nu se va opri" și a spus că acesta "întruchipează războiul", criticându-l că impune "sentimentul terifiant că războiul s-ar putea să nu se mai termine niciodată".

"Oricine [care] crede că este vorba doar despre noi, că este vorba doar despre Ucraina, se înșeală fundamental", a adăugat el, într-o încercare de a prezenta Ucraina ca un pilon în apărarea democrațiilor.

El a declarat că "inima sa este alături de locuitorii din Mykolaiv", deoarece orașul s-a confruntat cu "atacuri constante".

Întrebat dacă Ucraina mai poate învinge atunci când aliați precum Marea Britanie și SUA continuă să restricționeze armata sa de a lovi ținte din interiorul Rusiei, Zelenski a spus că țara sa are nevoie de sprijin extern.

El a spus că, fără un astfel de sprijin, Ucraina ar fi "slabă pe câmpul de luptă", în special în ceea ce privește "artileria" și "apărarea aeriană", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel