Zelenski: E posibil ca Rusia să atace centralele nucleare
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Președintele Volodymyr Zelenski nu exclude posibilitatea ca rușii să atace infrastructura centralelor nucleare ucrainene. În acest sens, el cere să se furnizeze Ucrainei sisteme moderne de apărare antiaeriană.

"Rusia a distrus deja aproape întreaga noastră producție termică de energie. Barajele și echipamentele hidrocentralelor, precum și infrastructura gazului sunt supuse atacurilor teroriste. Rusia nu renunță la șantajul prin radiații și, în special, continuă să joace brutal cu siguranța centralei nucleare Zaporizhzhia. Nu excludem că infrastructura altor centrale nucleare și rețele de distribuție sunt, de asemenea, sub amenințarea terorismului rus," a declarat el.

Zelenski a subliniat, de asemenea, necesitatea Ucrainei de a-și întări capacitățile de apărare antiaeriană, notează 

"Aceasta poate fi oprită doar de apărarea antiaeriană - de sisteme specifice precum Patriot, IRIS-T, SAMP-T, NASAMS… Sisteme pe care le aveți (țările occidentale - n.red.). Ele sunt necesare acum în Ucraina - necesare pentru a-l opri pe Putin să se bazeze pe metode teroriste," a spus președintele.

El a remarcat că "armata rusă simte puterea sa în aproape tot ceea ce ține de componenta armată. Și tocmai din cauza acestei puteri - în artilerie, în echipament, în capacitatea de a opera în aer - ne exercită presiune la front și se deplasează treptat. Putin speră acum că îi va reuși contraofensiva, iar singura rădăcină a acestei speranțe este lipsa de arme printre soldații noștri."

În pregătirea pentru următorul sezon de încălzire, guvernul ucrainean se va concentra pe construcția rapidă a unor instalații de generare la scară mică pentru Harkov și alte orașe, cu o trecere la construcția de centrale termice mari pe termen mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel