Zelenski a confirmat contraofensiva armatei ucrainene: Au loc acţiuni, dar nu voi vorbi în detaliu despre ele
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat contraofensiva armatei ucrainene împotriva invadatorilor ruşi. 

"În Ucraina au loc acţiuni contraofensive şi defensive şi nu voi vorbi despre ele în detaliu", a declarat Zelenski într-o conferinţă de presă. "Trebuie să avem încredere în militarii noştri, iar eu am încredere în ei", a adăugat el.

Aceste afirmaţii survin după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că marea contraofensivă ucraineană destinată să respingă trupele de la Moscova a început.

Armata rusă a raportat timp de şase zile atacuri de amploare, în principal pe frontul de sud, scrie Agerpres.

România, protejată mai bine ca niciodată de NATO, după războiul din Ucraina 

„La Vilnius va fi un summit extrem de  important și el va trebui să concretizeze deciziile de la Madrid e anul trecut. Ceea ce liderii noștri vor aproba la Vilnius este cea mai importantă transformare de strategie militară, planificare militară, structură de forțe și comandamente ale NATO din ultimii 50 de ani. Întreg teritoriul aliat și acest no Flanc Estic - pentru că acum, o dată cu intrarea Finlandei în NATO, avem de la Marea Barents, până la Marea Neagră și Mediterană un nou Flanc Estic, ceea ce face ca deciziile de la Vilnius să fie absolut istorice.

Vom avea pentru prima dată, și la noi în România, și în zona Mării Negre, o coerență a strategiei de apărare pe care nu am avut-o până acum vreodată. Pe lângă mesajul puternic pentru Ucraina, la Vilnius, liderii noștri vor aproba cea mai importantă transformare de doctrină militară din ultimii 50 de ani. Asta înseamnă că niciodată în istoria acestei națiuni agitate nu am avut atât de clare garanții de securitate ca acum. Niciodată, niciodată, niciodată! Este o veste extraordinar de bună.

Dacă vom reuși să construim o platformă democratică, economică și de securitate lucrurile vor putea funcționa“, a spus Mircea Geoană.

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel