Zeci de trofee de vânătoare confiscate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Vanator
Vanator
Polițiștii au confiscat 30 de trofee de vânătoare în urma a trei percheziții în județul Vâlcea.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Vâlcea au efectuat, ieri, trei percheziții, într-o localitate din județul Vâlcea, la domiciliile unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic și contrabandă calificată.

Au fost confiscate 30 de trofee de vănătoare, peste 6 kilograme de carne de vânat, 2 arme de vănătoare și muniție.

Polițiștii au efectuat perchezițiile la locuințele a doi bărbați, de 47 și 51 de ani, din localitatea Fârtățești, județul Vâlcea, cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic şi contrabandă calificată.

În fapt, în ultimele două luni ale acestui an, cei doi ar fi întreprins acte de braconaj cinegetic în fondul de vânătoare al localității vâlcene, folosind diferite arme și muniții.

Au fost puse în executare două mandate de aducere

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, muniție, o arbaletă, o armă de vânătoare letală, confecționată în mod artizanal, 30 de trofee de cervide și peste 6 kilograme de carne de vânat (mistreț).

Au fost puse în executare două mandate de aducere, iar cercetările continuă, urmând să fie dispuse măsuri legale, sub coordonarea unității de parchet competente.

La aceste activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel