Zeci de seisme în Taiwan, marți dimineaţa. "S-a mişcat foarte tare"
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Marți dimineața, Taiwanul a fost lovit de mai multe cutremure.

Taiwanul a fost lovit de o nouă serie de zeci de cutremure, care au determinat clădirile să se clatine, inclusiv în capitala Taipei, conform informațiilor furnizate de autorități, dar fără a produce victime, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Conform Agenției Meteorologice Centrale din Taiwan, seria de cutremure - peste 200, începând de luni după-amiază, și cu o magnitudine maximă de 6,3 - sunt replici ale cutremurului major din 3 aprilie, care a avut magnitudinea de 7,4 și a provocat aproximativ 17 decese și peste 1100 de răniți.

În mare parte din nordul, estul și vestul insulei, clădirile s-au zdruncinat pe parcursul nopții din cauza cutremurelor, toate fiind de suprafață, și, deși nu au fost raportate victime, locuitorii au avut o noapte agitată.

"Cum eram foarte obosit, am continuat să dorm"

"Mai ales la 2 dimineaţa s-a mişcat foarte tare. De fapt, pe moment chiar m-am gândit să fug, dar cum locuim la etajul şase m-am gândit că e cam problematic. Din experienţa anterioară, am sperat că va fi bine şi, cum eram foarte obosit, am continuat să dorm", a declarat pentru Reuters cercetătorul Aden Peng, care locuieşte în Taipei.

Cutremurele au început luni în Hualien, o localitate de pe coasta de est a insulei, situată la aproximativ 150 km sud de Taipei, într-o zonă montană predominant rurală și slab populată, unde s-a produs și cutremurul din 3 aprilie.

Administrația din Hualien a anunțat că marți școlile și instituțiile publice vor fi închise din cauza replicilor.

Taiwanul, aflat la intersecția a două plăci tectonice, este frecvent afectat de cutremure. Cel mai devastator din istoria recentă a fost cel din septembrie 1999, cu o magnitudine de 7,6, care a provocat moartea a 2400 de persoane.

Reglementările antiseismice mai stricte, inclusiv în ceea ce privește normele de construcție, precum și creșterea nivelului de conștientizare a populației, par să fi contribuit la evitarea unei catastrofe majore pe 3 aprilie, conform relatărilor AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel