Data publicării:

Zeci de milioane de dolari, ajutor umanitar pentru Haiti din SUA. Beneficiari sunt peste 1,5 milioane de haitieni

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
SUA au anunțat un nou pachet de ajutoare umanitare pentru Haiti.

SUA anunță trimiterea de ajutoare umanitare în valoare de 25 de milioane de dolari în Haiti. Ajutorul se adaugă celor 33 de milioane de dolari trimiși luni. Suma totală alocată de Washington pentru Haiti se ridică la circa 170 de milioane de dolari, începând din octombrie 2022, conform EFE.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat într-o conferinţă de presă că de ajutorul Statelor Unite, al agenţiilor ONU şi al altor ONG-uri beneficiază peste 1,5 milioane de cetăţeni haitieni.

Foto: Agerpres

După demisia premierului Ariel Henry, Haiti trece printr-o criză fără precedent în care violențele cauzate de bandele armate s-au intensificat.

Alegerile, un motiv de răscoală

Violențele din capitala Port-au-Prince au fost stârnite de anunțul fostului premier Henry care s-a angajat să organizeze alegeri înainte de sfârșitul lunii august în 2025, în condițiile în care mandatul său ar fi trebuit să ajungă la final în data de 7 februarie.

Consiliul de tranziţie este responsabil să numească un premier interimar și să deschidă calea alegerilor.
Foto: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a menționat angajamentul Statelor Unite pentru a facilita o "tranziţie lină şi credibilă, astfel încât un nou guvern să poată reprezenta poporul haitian şi să urmărească interesele acestuia".

Haitienii "vor acelaşi lucru pe care şi l-ar dori oricine: să trăiască în pace şi securitate şi să aibă un viitor pentru copiii lor, iar noi vrem să-i ajutăm din perspectivă politică să realizeze" acest lucru, a adăugat Kirby, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel